magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SOBOTA v športe /hokej, basketbal, futbal, WHIL/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 25 2005 - 07:21 GMT
Hokej: Do Zvolena už nový trénerský triumvirát Košičanov na čele so Selvekom

Košice 24. septembra (TASR) - Novým trénerom extraligových hokejistov HC Košice sa po odvolaní Dušana Gregora stal 64-ročný Ján Selvek. Pred štartom novej sezóny 2005/2006 sa vrátil do klubu ako metodik mládeže a skaut. Na sobotňajšom predpoludňajšom tréningu predstavili kolektívu aj novú dvojicu asistentov, prvým bude Milan Staš a druhým doterajší Miroslav Marcinko. Nový trénerský triumvirát bude mať premiéru už v nedeľu vo Zvolene.

"Verím, že toto riešenie je v danej chvíli najlepšie pre košický hokej, lebo ani teraz nič nemeníme na svojich predsezónnych vysokých cieľoch," povedal prezident klubu ¼ubomír Veme.

Ján Selvek, rodák z Popradu, hrával v 60-tych rokoch na poste obrancu v košickej Dukle (neskôr VSŽ) kde odohral šesť sezón a potom sa vydal na trénerskú dráhu. Najskôr pri mládeži, v rokoch 1978-81 ako asistent seniorov u trénera Miroslava Nitku. Do funkcie prvého kormidelníka košického tímu prichádza po vyše štvorročnej pauze už po siedmykrát. V sezóne 1981/1982 bol jeho asistentom Bedøich Brunclík, v rokoch 1985-87 Július Kovács, v sezóne 1989/90 Vladimír Šandrik, 1993-95 a na začiatku sezóny 1995/1996 bol asistentom Vincent Lukáč, 1998/99 Milan Jančuška a naposledy v sezóne 2000/2001 mal za asistentov Milan Staša a Mojmíra Božíka. Koncom apríla 2001 s ním v Košiciach nepredåžili trénerskú zmluvu a aj po rokoch pripomínal, že to bol "najhorší rozchod, aký som v kariére zažil." Pritom priviedol Košičanov k jedinému federálnemu titulu v roku 1986 (s J.Kovácsom) a dvom slovenským v rokoch 1995 (asistent V.Lukáč) a 1999 (Milan Jančuška).

"Ponúkli mi túto možnosť. Rozum mi hovoril Jano neber to, ale srdce povedalo zober to, takže som tu. Nemám ani licenciu, musím si ju obnoviť, myslel som si, že sa v Košiciach nemôžem dostať na trénersky post najbližšie roky, predsa bol tu kvalitný tréner, kvalitné mužstvo, takže boli predpoklady, že výsledky budú. Ale kvalitné výsledky neboli, tak ma oslovili, tak som rád, že som tu. Myslím si, že to treba trošku zmeniť. My doma hráme, vychádzame spoza brány atď., chceme trošku agresívne, neexistuje červená čiara, my to všetko ťaháme cez celé ihrisko. Hráči prídu pred druhú bránu a sú unavení, takže trošku chceme zmeniť ten systém hry, aby sme boli hlavne doma agresívnejší," boli prvé slová staronového kormidelníka Jána Selveka krátko po uvedení do funkcie. Jeho nová zmluva je do konca sezóny 2005/2006, ktorú by mali Košičania dohrať už v novej Steel Arene.

***

Basketbal: MBK Šopron - Cassovia Košice 82:45 na turnaji K¤CERO Cup

Košice 24. septembra (TASR) - V úvodnom sobotňajšom zápase medzinárodného turnaja basketbalistiek K¤CERO Cup v košickej Infinity aréne zvíťazil maďarský tím MBK Euroleasing Šopron nad domácou Cassoviou 82:45.

Turnaj vyvrcholí stretnutím K¤CERO I.C.P. Košice - BSE Budapešť o 13.30.


MBK Euroleasing Šopron - CBK Cassovia Košice 82:45 (48:20)

Najviac bodov: Eordoghová 17 - Minčíková 9, Vasková 8

***

Basketbal: Víťazom ženského turnaja K¤CERO Cup I.C.P. Košice

Košice 24. septembra (TASR) - Víťazom medzinárodného turnaja K¤CERO Cup basketbalistiek v Košiciach sa stal domáci I.C.P., pred maďarským Šopronom a ďalším košickým tímom Cassoviou.

K¤CERO I.C.P. Košice - BSE Budapešť 62:60 (35:26)

Najviac bodov: Frniaková 16, Rùžičková 14 - Pappová 20

Konečné poradie: 1. K¤CERO I.C.P. 6, 2. Šopron 5, 3. Cassovia 4, 4. BSE Budapešť 3

Najlepšia päťka turnaja: Frniaková, Timková, Johnssonová (všetky I.C.P.), Blahùsková, Ordogová (obe Šopron)

Tréner víťazného tímu Tibor Jány: "Bol to veľmi vydarený turnaj aj z hľadiska toho, že sme sa stretli s rozmanitými súpermi. Najdôležitejšie pre nás bolo stretnutie s Šopronom, ktorý bude hrať podobne ako my Európsku ligu a preto nás teší, že sme ho zdolali. Najbližšie cestujeme v stredu na Ibizu, kde nás čaká znovu maďarský Šopron a španielske tímy Valencienes a Ibiza."

***

Futbal: Duslo Šaľa - Michalovce 3:2 v 10. kole II. ligy

Slovan Duslo Šaľa - Zemplín Michalovce 3:2 (1:0)

Góly: 33., 73. Vencel, 88. Lancz - 58. Jevľanov, 75. Šitov. Rozhodoval: Fajčík, ŽK. Lörinc, Lalák, Mikla - Žofčák, Šafranko, 1192 divákov

Hostia nastúpili oslabení o potrestaných Horochoniča a Tótha. Domáci zasa namaškrtení víťazstvom na Slovane mohli rozhodnúť už v prvej polhodine zápasu, ale Vencek dvakrát v nájazde na Žofčáka tesne minul a skóroval až v 33. minúte po ideálnom centri Lörinca. Po obrátke chcelo Duslo poistiť svoje vedenie, ale boli to hostia, ktorý novou posilou Jevľanovom v 58. minúte vyrovnali. V 73. minúte Vencel dostal chmeikov opäť do vedenia. Hostia kontrovali o dve minúty neskôr, keď ďalší legionár Šitov prudkou strelou prekonal Valenského. V záverečnom tlaku Lancz delovkou vymietol z 20 metrov šibenicu Žofčákovej bránky a rozhodol o zisku dôležitých bodov.

***

Futbal: MFK Košice - HFC Humenné 4:0 v 10. kole II. ligy

MFK Košice - HFC Humenné 4:0 (2:0)

Góly: 16., 28. Krakovský (druhý z 11 m), 74. Majoroš, 90.+ Piatka. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Majoroš, Krakovský, Drobňák - Friga, 2212 divákov

Favorizovaní Košičania udávali od začiatku tempo. Vytvorili si množstvo šancí a okrem 4 gólov nastrelil Drobňák hlavou brvno. Hostia bez kanoniera Frajkora boli v ofenzíve bezradní.

***

WHIL: Iuventa Michalovce - SG Bánovce 39:21 v 3. kole

Iuventa Michalovce - Jednota SG Bánovce 39:21 (18:8)

Najviac gólov: Tóthová 9, Jenčíková 7, Dittelová a Kalaninová po 6 - Rychtarechová 6/5, Hajská, Bártová a Panovčíková po 3. Rozhodovali: Sabol, Ondogrecula ml., vylúčení: 2:1, 7 m hody: 2/2 - 5/5, 500 divákov.

V súboji lídra tabuľky s posledným sa zrodilo očakávané vysoké víťazstvo slovenských vicemajsteriek. Hostky sa snažili menšiu kvalitu nahradiť veľkou bojovnosťou a v úvode druhého dejstva držali s favoritom krok. Nebyť početných technických chýb mohla ich prehra vyzerať omnoho prijateľnejšie.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]