magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

STREDA v športe /hádzaná, futbal/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 28 2005 - 22:54 GMT
Hádzaná: Košice - Nové Zámky 27:24 v 4. kole extraligy mužov

1. MHK Košice - TJ Štart Nové Zámky 27:24 (14:13)

Najviac gólov: J. Kolesár 7, Farkašovský a Nuber po 5 - Galla 4, Peťko a Vadkerti po 3. Rozhodcovia: Podlucký a Rudinský, 7m hody: 4/2 - 2/2, vylúčení: 2:4, 300 divákov.

Vo vyrovnanom stretnutí sa hlavne v prvom polčase hrala kvalitná hádzaná. V druhej časti boli domáci dôslednejší, vytvorili si mierny náskok, ktorý udržali až do konca.


***

Hádzaná: Topoľčany - Sečovce 28:21 v 4. kole extraligy mužov

THP Topvar Topoľčany - ŠKP Sečovce 28:21 (16:8)

Najviac gólov: Klačanský 12/2, Vlčko a Ševčík po 4 - Seman 5, Kučera 4. Rozhodcovia: Baďura a Dvorský, 7m hody: 5/4 - 6/6, vylúčení: 7:8, ČK: Bačík za vylúčenia - Meluš za hrubý faul, 400 divákov.

Súboj tímov z chvosta tabuľky vyznel zaslúžene v prospech všestranne lepších domácich. Najmä v prvom polčase sa im darilo úspešne zakončovať pekné akcie, naviac mali spoľahlivého Rafaela v bráne. Po prestávke však zbytočne poľavili a umožili hosťom uhrať prijateľný výsledok.

***

Futbal: V Košiciach zomrel bývalý reprezentant a úspešný tréner Jozef Karel

Košice 28. septembra (TASR) - Len 13 dní po oslavách 83. narodenín zomrel v pondelok v noci v Košiciach humenský rodák, bývalý futbalový reprezentant a neskôr i úspešný tréner, Ing. Jozef Karel.

Karel v roku 1944 nastúpil za reprezentáciu Slovenska v Chorvátsku, po vojne sedemkrát reprezentoval ČSR a dva razy ČSR B. Počas svojej úspešnej hráčskej kariéry obliekal dresy SAC Sečovce, Snahy Košice, Slávie Prešov, ŠK Bratislava, krátku dobu hosťoval v mužstve Red Star Paríž. Pred 40 rokmi ho francúzsky odborný časopis France Football zaradil medzi dvadsiatku najlepších svetových stredopoliarov.

Trénerskú kariéru začal Jozef Karel v Piešťanoch, potom pôsobil v Prešove, Košiciach (s Jednotou postúpil v roku 1958 do I.ligy), Trebišove, Martine, dokonca aj v Kostarike (Saprissu priviedol k majstrovskému titulu) a v Kuvajte.


***

Futbal: Stropkov - Michalovce 3:1 v priateľskom stretnutí

Stropkov 28. septembra (TASR) - V priateľskom futbalovom stretnutí zvíťazil treťoligový tím Tesla Stropkov nad účastníkom II. slovenskej ligy Zemplínom Michalovce 3:1.


Tesla Stropkov - ŠK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
Gól za Michalovce: Berlizev   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]