magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ŠTVRTOK v športe /nohejbal, futbal/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 29 2005 - 19:34 GMT
Nohejbal: O posledných tituloch i účasti na ME nohejbalistov rozhodnú Košice

Košice 29. septembra (TASR) - V telocvični majstrovského celku DPMK Košice sa počas prvých dvoch októbrových víkendov rozhodne o posledných tohtoročných nohejbalových majstroch Slovenska jednotlivcov, dvojíc i trojíc.

Najskôr prídu k slovu trojice (1. októbra od 12.00 h) a po nich dvojice (2. októbra od 9.00). Najväčším favoritom už 31. šampionátu SR sú hráči usporiadajúceho DPMK Košice (najmä bratia Patrik a Martin Perunovci), ktorí už v týchto kategóriách získali dve desiatky prvenstiev. V oboch súťažiach zasiahne do bojov o medaily 8 najlepších hráčov, ktorí sa najskôr stretnú vo dvoch základných skupinách.

O týždeň neskôr, 8. októbra od 10.00 h na rovnakom mieste, zakončia seriál domácich šampionátov singlisti. V štyroch trojčlenných skupinách bude hrať 12 uchádzačov o medaily. Titul neobhajuje Košičan Ján Chovanec, ktorý je pracovne v zahraničí. Oba šampionáty rozhodujúcou mierou ovplyvnia nomináciu reprezentantov na ME, ktoré budú v druhej polovici októbra v rumunskej Oradei.

***

Futbal: Rozhodca M.Kováč zachránil život hráčovi, no ušla sa mu kritika

Kráľovský Chlmec 29. septembra(TASR) - Dráma so šťastným koncom sa stala počas víkendového stretnutia 10. kola futbalovej IV. ligy Juh v Kráľovskom Chlmci, kde hlavný rozhodca Miroslav Kováč zachránil život stredopoliarovi Slivníka Viktorovi Korneckému. Informovalo o tom dnešné regionálne vydanie denníka Korzár s dôvetkom, že za tento čin si zo strany domácich hráčov vyslúžil kritiku.

"V nadstavenom čase ostal po hlavičkovom súboji ležať hráč hostí Kornecký v neprirodzenej polohe. Chvíľu som nechal pokračovať v hre, ale keď som videl, že sa nehýbe, okamžite som prerušil hru a bežal k nemu späť. Smerom k lavičkám som naznačil okamžitú potrebu lekárskej pomoci, ale keďže sa nik veľmi nemal k činu, rozhodol som sa zranenému hráčovi pomôcť sám. Videl som, že je zle. Prevrátil som ho a vytiahol zapadnutý jazyk," opísal pre denník situáciu rozhodca Kováč. Vyslúžil si za to kritiku domácich, lebo prerušil akciu, z ktorej mohli dať gól.

"Nervozita bola zrejmá, no zdravie a život hráča mi v tom momente boli prednejšie ako futbal. V tej chvíli som sa snažil byť hlavne človekom, nie rozhodcom. Mrzí ma reakcia hráčov Kráľovského Chlmca, myslel som, že sa nad to povznesú, ale opak bol pravdou," dodal rozhodca zápasu.

Sám postihnutý hráč si spomína, že pri hlavičkovom súboji spadol a pravdepodobne na okamih stratil i vedomie. "Kým som sa spamätal, už sa okolo mňa zhrnuli hráči domácich. Dokonca jeden z nich ma dvíhal, aby som nenaťahoval čas. Všetci popritom nadávali rozhodcovi, ktorý im vyčítal, či sú normálni v takomto prípade ma podozrievať zo simulovania. V každom prípade sa chcem touto cestou poďakovať Miroslavovi Kováčovi za to, čo pre mňa urobil. Nikdy mu to nezabudnem a určite mu ešte zavolám," povedal Viktor Kornecký.

***   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]