magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Sedem slovenských a sedem maďarských obcí podpísalo memorandum o spolupráci
@ Aktuálne -> Verejná správa      Sep 29 2005 - 19:36 GMT
Nižná Myšľa 29. septembra (TASR) - Memorandum o cezhraničnej spolupráci podpísali dnes v Nižnej Myšli v okrese Košice - okolie starostovia siedmich slovenských a siedmich maďarských obcí.

Z okresu Košice - okolie sa do projektu zapojila Nižná Myšľa, Čaňa, Vyšná Myšľa, Ždaňa, Skároš, Trstené pri Hornáde a Slanec, zo severovýchodnej časti Maďarska obce Abaújvar, Füzer, Füzerkomlos, Hollóháza, Kéket, Pusztafala a mesto Gönc.

"Kooperovať budeme najmä v rozvoji turizmu, agroturistiky, kultúry, zveľaďovaní a využívaní kultúrneho dedičstva, ale aj v ekonomike, najmä agropotravinárskom sektore, uviedol pre TASR starosta Nižnej Myšle Jozef Véber, ktorý bol iniciátorom myšlienky.

Obe strany budú rozširovať doteraz existujúce turistické cyklotrasy a náučné chodníky, slovenské obce chcú využiť aj bohatšie maďarské skúsenosti z rozvoja turizmu, najmä jeho infraštruktúry. V Nižnej Myšli napríklad pripravujú výstavbu skanzenu vo významnej archeologickej lokalite z doby bronzovej. Keďže ide o poľnohospodársku oblasť, očakávajú sa aj dohody medzi súkromne hospodáriacimi roľníkmi či firmami, dodal Véber.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]