magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zamestnanec úradu práce v Michalovciach údajne zneužíval verejné prostriedky
@ Aktuálne -> Región      Sep 30 2005 - 15:25 GMT
Bratislava 30. septembra (TASR) - Podľa predbežných zistení kontrolórov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) zamestnanec úradu práce v Michalovciach zneužíval verejné prostriedky vyčlenené na aktívnu politiku trhu práce na vlastné účely.

Keďže ide o podozrenie z trestnej činnosti, kontrolná skupina požiadala riaditeľa úradu, aby túto skutočnosť oznámil orgánom činným v trestnom konaní. Kontrola bola zameraná na hospodárne a efektívne využívanie finančných prostriedkov štátneho rozpočtu a prostriedkov z Európskeho sociálneho fondu. O jej vykonanie požiadal ústredie priamo riaditeľ úradu práce v Michalovciach.

Nový systém vnútornej kontroly funguje na ÚPSVR od 1. januára 2004. Na rozdiel od kontrolného mechanizmu na bývalom Národnom úrade práce tento systém umožňuje efektívnu kontrolu úradov práce. Od začiatku roka kontrolóri odhalili už štvrtý prípad zneužívania sociálneho systému.

Hovorkyňa ÚPSVR Katarína Belická pripomína, že pre občanov, ktorí majú podozrenie zo zneužívania sociálneho systému, je k dispozícii bezplatná telefónna linka 0800 191 222.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]