magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Bauer: Košický samosprávny kraj môže byť na prvé volebné obdobie hrdý
@ Aktuálne -> Verejná správa      Oct 11 2005 - 08:24 GMT
(TASR) - Košická regionálna samospráva bola v mnohých oblastiach príkladom iným samosprávnym krajom a v mnohých oblastiach jej pôsobenia sa jej podarilo dosiahnuť výrazné zmeny k lepšiemu.

Na slávnostnom, poslednom zasadnutí Zastupiteľstva KSK v tomto volebnom období to dnes uviedol predseda KSK Rudolf Bauer. Zdôraznil, že na spoločnú prácu počas prvého volebného obdobia 2001-2005 môžu byť poslanci i úrad KSK hrdí a že aj podľa pozorovateľov to bol "elegantný a slušný začiatok".

"Veľmi si cením, že sa podarilo udržať pomerne vysokú politickú kultúru, že sa rokovalo vo vecnom tóne, že neboli žiadne veľké škandály a že tých rokovaní bolo len 26, hoci v iných krajoch je to viac. Práca sa sústreďovala v komisiách, poslanci boli pripravení a na rokovaní spravidla raz za dva mesiace schválili už predrokované a pripravené rozhodnutia. Toto je tiež spoločný výsledok práce a pôsobenia poslancov, úradu a aj mojej osoby v rámci prvého volebného obdobia," konštatoval Bauer.

V hodnotiacej správe zhrnul pôsobenie samosprávy v oblasti regionálneho rozvoja, školstva, sociálnych vecí, zdravotníctva, kultúry, dopravy, zahraničných vzťahov ale aj informačných technológií. Informačný portál KSK bol vlani ocenený Zlatým erbom ako najlepší spomedzi všetkých vyšších územných celkov, a ako prvý región z novoprijatých krajín EÚ bol KSK pozvaný do združenia regiónov pôvodnej 15-ky ERISA, ktorej cieľom je hľadať IT riešenia pre regionálnu samosprávu.

KSK vlastní majetok v obstarávacej cene viac ako 9,5 miliardy Sk, pričom za štyri roky do neho investoval viac ako 1,5 miliardy korún. Po fiškálnej decentralizácii jeho bežný rozpočet predstavuje takmer tri miliardy Sk, kapitálový vyše 400 miliónov Sk. Regionálny parlament celkovo absolvoval 26 rokovaní, prijal vyše 460 uznesení a sedem všeobecne záväzných nariadení. Úrad KSK sídli vo vlastnej budove a má 152 zamestnancov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]