magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ANO ide do regionálnych volieb v KSK samostatne
@ Aktuálne -> Verejná správa      Oct 13 2005 - 09:43 GMT
(TASR) - Aliancia nového občana (ANO) predpokladá, že vzhľadom na súčasnú politickú situáciu sa jej v Košickom samosprávnom kraji (KSK) nepodarí vytvoriť koalíciu, preto ide do regionálnych volieb samostatne.

Kandidátom ANO na post predsedu KSK je Marián Biľo, pôvodným povolaním lekár, terajší predseda zdravotnej komisie v Zastupiteľstve KSK a riaditeľ michalovskej pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Ako uviedol dnes na tlačovej konferencii, za hlavné body volebného programu považuje zvyšovanie zamestnanosti rozvojom cestovného ruchu, podstatné zvýšenie miezd v zdravotníctve a sociálnej oblasti a riešenie rómskej problematiky. Ta je podľa jeho slov v regióne "veľkou tikajúcou bombou."

Biľo tvrdí, že vie, kde sú peniaze na 50-percentné zvýšenie platov zdravotníkov, ktoré by v prípade jeho zvolenia bolo realitou do polovice budúceho roku. Problematiku Rómov chce riešiť s podporou Rómskej iniciatívy Slovenska a zaangažovaním samotných Rómov. Na približne 30-člennej poslaneckej kandidátke budú aj mená dvoch rómskych starostov - Ladislava Šaňu z košického Lunika IX a Františka Žiga z Bystrian.
Do volebnej kampane chce ANO v KSK investovať približne dva milióny korún a kandidát na predsedu bude mať 160 veľkoplošných billboardov. Finančne sa na kampani budú podieľať aj kandidáti na poslancov.

Biľo sa nedomnieva, že vzhľadom na silnú konkurenciu, keď všetky relevantné politické strany postavili kandidátov, bude jeho kandidatúra neúspešná. Stavil podľa vlastných slov hlavne na svoj reálny program a voličskú základňu na Zemplíne.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]