magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Basketbal: Favorit je jasný, ale hostiteľky chcú potrápiť lídra
@ Aktuálne -> Šport      Nov 15 2005 - 15:28 GMT
(TASR) - V štvrtom kole C-skupiny Euroligy basketbalistiek privíta už v stredu o 17.30 h slovenský ženský šampión K CERO I.C.P. Košice na domácej palubovke lídra tabuľky, francúzsky US Valenciennes. Dvojnásobný víťaz tejto súťaže ohlásil prílet 14-člennej výpravy do Košíc v utorok popoludní a večer mal v čase zápasu rezervovaný tréning.

Metropola východu uvidí ďalší špičkový európsky tím, ktorý ako jediný v skupine ešte v tomto ročníku neprehral, naopak v minulom kole dosiahol trojciferné víťazstvo nad Krakovom (104:81). Na opačnom póle sú hostiteľky z Košíc, ktoré majú na poslednom mieste na svojom konte tri prehry a sú jediné zo šestice s nulou v kolónke víťazstiev.

"Tím Valenciennes nemá ani jeden slabý post a je jednoznačným favoritom na prvenstvo v našej skupine. Je to určite najťažší súper, s ktorým sa stretneme, čo potvrdil aj videozáznam jeho súboja s moskovským Dinamom. Pod košom má 3-4 vysoké, pohyblivé pivotky s výškou nad 195 cm, skvelú americkú krídelníčku Le Drenovú, strelkyňu trojbodových košov a na rozohrávke ďalšiu Američanku Heroverovú. Na víťazstvo môžeme reálne ťažko pomýšľať, hoci aj v basketbale sú možné prekvapenia, ale dievčatá by mohli favorita aspoň čo najviac potrápiť," povedal pred stredajším duelom manažér Košičaniek Ivan Benninghaus.

Tréner Tibor Jány vidí cestu k dobrému výsledku v maximálnom a disciplinovanom prístupe všetkých hráčok pod oboma košmi a k tomu aj zatiaľ absentujúce strelecké šťastie. V tradičnej pohárovej desiatke je späť Ivana Jalčová, otáznik však visí nad rozohrávačkou Katarínou Timkovou, ktorá má problémy s achillovkou.

Tabuľka C-skupiny po 3. kole: 1. US Valenciennes 3 3 0 246:195 6 2. Telekomas Vilnius 3 2 1 196:157 5 3. Dinamo Moskva 3 2 1 183:168 5 4. Wisla Can-Pack Krakov 3 1 2 228:243 4 5. Phard Neapol 3 1 2 162:216 4 6. K CERO I.C.P. Košice 3 0 3 184:220 3   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]