magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal: Kouč MFK Košice Kozák st. zatiaľ spokojný, mužstvo však potrebuje oživiť
@ Aktuálne -> Šport      Nov 21 2005 - 18:25 GMT
(TASR) - Na čele druholigovej futbalovej súťaže prezimujú po víkendovom 17. kole hráči MFK Košice s dvojbodovým náskokom pred bratislavským Slovanom a tretím Sencom, ktorý získal o 5 bodov menej ako východniari. Tí sa už pred štartom súťaže netajili postupovými ambíciami. Dokazuje to aj rozhovor s košickým kormidelníkom Jánom Kozákom st.

"Samozrejme, kalkulovali sme pred súťažou koľko bodov môžeme získať, koľko je potrebných a prvé dve tretiny súťaže sme išli podľa našich predstáv, po 10 zápasoch sme mali 28 bodov. Potom sme sa však nevyhli ani my určitému poklesu výkonnosti. Prišla na nás kríza, s ktorou sme bojovali, prišli aj slabšie zápasy, hlavne v Michalovciach, kde sme podali veľmi slabý výkon. Prvá prehra na mužstvo trocha doľahla a museli sme vynaložiť veľa síl, aby sme to obrátili a získali sebavedomie. Ani hra nebola už taká, ako som si predstavoval, ale je to normálne v dlhodobej súťaži. Musím ale povedať, že s takým počtom bodov som ani nepočítal. Strelili sme najviac gólov, najmenej dostali, máme najlepšieho strelca, ale záver súťaže som si predstavoval ináč."

Doterajší priebeh súťaže potvrdil, že každý je schopný zdolať každého a jar bude nepochybne veľmi zaujímavá..."Tým, že traja postupujú a šesť mužstiev vypadáva, je v každom zápase o čo hrať a to je na prospech veci. Predpokladali sme, že bude päť mužstiev bojovať, o postup. To sa aj potvrdilo, či už je to Slovan, my, Senec, Prešov, Rimavská Sobota (oni si to svojím spôsobom pokazili tým, že im odpočítavajú body), ale v takejto súťaži sa predpokladá, že niekto vyskočí. Príjemne prekvapila Šaľa svojím pôsobením v tejto súťaži. Aj ostatné mužstvá majú kvalitu a súťaž je zaujímavá aj v tom, že ďalšie mužstvá sa chcú zachrániť."

Tomu, aby svoje snaženie na jar doviedli Košičania do úspešného postupového konca mala by zodpovedať aj zimná príprava, prípadne doplnenie kádra ..."Sme veľmi radi, že môžeme konfrontovať sily v priamom súboji s ligovými mužstvami na halovom turnaji, lebo aj halový futbal niečo ukáže hráčom, aj nám kde máme nedostatky. Turnaj 3.-4. decembra v Žiline bude za účasti prakticky všetkých ligových mužstiev okrem Petržalky, oni majú svoje povinnosti. Bude to naša prvá konfrontácia s ligovými mužstvami. Potom trénujeme až do 18. decembra. Chceme už vyskúšať našich mladých hráčov i z dorastu a zapojiť ich do prípravy. Chlapci majú potom dovolenku do 3.januára, kedy sa začne zimná príprava. V pláne máme desaťdňové sústredenie v Tatrách, potom herné sústredenie v Turecku. Máme dobré skúsenosti z minulého roku, kedy sme odohrali 5-6 zápasov s veľmi kvalitnými mužstvami. Sme si vedomí, že máme nedostatky, ktoré treba odstraňovať a k tomu je potrebné aj mužstvo doplniť čo sa týka kvality. Nehovorím, že toto mužstvo nemá na to, aby túto súťaž zvládlo a postúpilo, ale je potrebné ho dvoma-troma hráčmi oživiť. Či sa to podarí ťažko povedať. Budeme sa o to snažiť, pretože tento klub nám vytvára pre prácu veľmi dobré podmienky."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]