magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ÚS uložil Trnkovi za spáchanie dopravného priestupku sedemtisícovú pokutu
@ Aktuálne -> Verejná správa      Dec 01 2005 - 16:48 GMT
(TASR) - Generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka je podľa verdiktu Ústavného súdu SR vinný zo spáchania dopravného priestupku. Ako disciplinárne opatrenie mu súd uložil pokutu vo výške sedemtisíc Sk.

Po dnešnom rozhodnutí pléna o tom informoval novinárov predseda ÚS Ján Mazák. Ide o prvý prípad disciplinárneho konania voči generálnemu prokurátorovi.

Trnka sám podal návrh na konanie proti sebe na jar potom, ako v januári spôsobil dopravnú nehodu. Ústavní sudcovia však neboli jednotní v názore na prijatie tohto návrhu na ďalšie konanie. Niektorí totiž nepovažovali za najšťastnejšie, aby generálny prokurátor obviňoval sám seba. Návrh však bol väčšinou prijatý a na ÚS losovaním zriadili päťčlennú disciplinárnu komisiu. Trnka pred ňou vypovedal 21. novembra a v rovnaký deň komisia predložila plénu aj návrh disciplinárneho opatrenia.

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka jazdiaci na audi spôsobil dopravnú nehodu 13. januára večer o 20.35 h v Pezinku. ¼ahko sa pri nej zranili dvaja ľudia, on sám zranený nebol. Príčinou kolízie bolo, že Trnka nedal na križovatke prednosť v jazde škodovke. Dopravní policajti nehodu zadokumentovali a objasnili v rovine priestupku. Prítomnosť alkoholu nezistili ani u jedného z vodičov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]