magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Burza starožitností v Čečejovciach má vynikajúcu atmosféru
@ Obchod -> Výstavy      Apr 09 2002 - 21:09 GMT
Zberatelia, starožitníci, ale aj všetci milovníci pekných vecí majú ďalšiu možnosť, ako obzvláštniť svoj byt, či obohatiť zbierku. V sobotu 7. apríla 2001 sa v Čečejovciach konala v poradí už 8. burza starožitností a kukriozít. Na nádvorí kaštieľa na Kostolnej ulici č.2 sa vždy raz mesačne stretnú predajcovia i kupujúci, pričom ide o prvú akciu svojho druhu na východe Slovenska. Aspoň tak to charakteritujú zástupcovia usporiadateľov, spoločnosti Lin ART z Košíc a Antik Bazár z Čečejoviec.

Atmosféra je vynikajúca, ktokoľvek tu môže čokoľvek predávať, v ponuke sú predovšetkým starožitnosti, repliky starožitností, zberateľské a umelecké predmety. Tentokrát to bolo okolo 40 stolov s najrôznejšími predmetmi a asi 400 až 500 návštevníkov.

Predávajúci si sám určuje aj cenu, takže čo je lacné, ide na odbyt, čo nie - ak si nenájde fanatické zberateľa, časom zlacnie. Človek tu môže stráviť tri hodinky minimálne prehliadkou pestrej palety vecí, z ktorých dýcha história. Ako sme si všimli, starožitné skrine a stoly tu boli v ponuke od 1 500 do 3 500 Sk. Rovnako komódy, ale našli sa aj husárske šable, medaily z 1. a 2. svetovej vojny, množstvo historického skla, keramiky, strieborné príbory, staré pohľadnice, olejomaľby v cenovej ponuke od 800 do 3 000 Sk.

Akcia sa stále koná od 9,00 do 12,00 a jej najbližšie termíny sú 12. máj a 9. jún 2001. Za návšetvu burzy sa platí 10 Sk, predávajúci za prenajatý stôl zaplatí 30 Sk.

Slavomír Szabó
[email protected]   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]