magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zamestnanci Embraca pomohli deťom v spišskonovoveskej nemocnici
@ Aktuálne -> Región      Dec 16 2005 - 16:27 GMT
(TASR) - Knižky, hračky, ale aj kočík, deky, plienky a oblečenie zozbierali zamestnanci Embraca v Spišskej Novej Vsi pre polstovku pacientov tamojšieho detského lôžkového oddelenia Nemocnice s poliklinikou.

Vedenie spoločnosti Embraco Slovakia prispelo vianočným stromčekom, vecnými darmi a prácami v hodnote vyše 100 tisíc korún. Všetky darčeky dostali malí pacienti dnes. Práce prídu na rad začiatkom nového roka - celé detské oddelenie nanovo vymaľujú.

Primárka Oľga Pirochová iniciatívu výrobcu kompresorov privítala. "Mnohé deti sa u nás liečia aj niekoľko týždňov. Tým, ktoré hospitalizujeme, musíme nezriedka dať najprv vhodné čisté oblečenie. Zbierka šatstva umožní prerozdeliť prostriedky nemocnice na nákup ďalších vecí nevyhnutných pre chod lôžkového oddelenia," zdôraznila.

Embraco Slovakia je súčasťou globálnej brazílskej spoločnosti Embraco so sídlom v Joinville, ktorá je významným producentom hermetických kompresorov. V roku 2005 vyrobí závod Embraco v Spišskej Novej Vsi 3,2 milióna kompresorov. Počet predaných výrobkov však predstavuje 3,4 milióna, keďže spoločnosti sa podarilo zredukovať skladové zásoby.

Plán výroby na rok 2006 predpokladá medziročný nárast o 15 až 20 percent. Embraco má v súčasnosti 2005 zamestnancov. V budúcom roku neplánuje zvyšovať ich počet.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]