magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prokopovič zverejnil ponuky jednotlivých uchádzačov o slovenské letiská
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jan 09 2006 - 17:04 GMT
(TASR) - Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavol Prokopovič odporučí vláde schváliť konzorcium Two One ako investora v prípade bratislavského a košického letiska. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii.

"Podľa môjho názoru celá transakcia prebehla v súlade so zákonmi SR, s uzneseniami vlády SR a v súlade so štatútom komisie a kritériami, ktoré pre výber boli stanovené," uviedol minister. Aby predišiel ďalším špekuláciám a zavádzaniam, ktoré sa objavujú v médiách, rozhodol sa zverejniť ponuky jednotlivých uchádzačov.

Podľa neho oficiálna ponuka konzorcia Two One na kúpu 66-% balíka akcií košického letiska je 0,9 miliardy Sk a investície vo výške 0,38 miliardy Sk, za bratislavské letisko ponúklo konzorcium 6 miliárd Sk a investovať sa chystá 7,9 miliardy Sk. Konzorcium Abertis za košické letisko ponúklo 0,279 miliardy Sk a výšku investícií stanovilo na 0,45 miliardy Sk. Za akcie bratislavského letiska by v prípade víťazstva zaplatilo 3,317 miliardy Sk a pripravilo investície za 9,75 miliardy Sk. Za akcie košického letiska ponúklo konzorcium ISAP 0,74 miliardy Sk a investície vo výške 0,36 miliardy Sk. Za bratislavské letisko podľa oficiálnej ponuky zaplatí ISAP 4,8 miliardy Sk a investície vo výške 5,5 miliardy. Ako Prokopovič zdôraznil, z oficiálnej ponuky jasne vyplýva, že za akcie bratislavského letiska ponúklo ISAP len 4,8 miliardy Sk a nie 8 miliárd, ako to prezentuje v médiách. Ïalších 3,2 miliardy by vyplatilo ISAP štátu až po finančnej optimalizácii, teda po znížení základného imania a prevedení celej transakcie. TAV ponúklo za akcie košického letiska 1,133 miliardy Sk a investície vo výške 0,188 miliardy a za bratislavské letisko v hotovosti 4,158 miliardy a investície 3,09 miliardy Sk.

Skompletizované materiály Prokopovič odovzdá na Ministerstvo hospodárstva SR, s ktorým ich spoločne predloží na rokovanie vlády. Minister predpokladá, že o privatizácii letísk bude kabinet rozhodovať na svojom budúcotýždňovom zasadnutí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]