magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Odborári U.S.Steel Košice vyjednali mzdový nárast pre tento rok o 1 843 Sk
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Feb 21 2006 - 16:15 GMT
(TASR) - Rast tohtoročnej priemernej mesačnej mzdy zamestnancov U.S.Steel Košice (USSK)o 1 843 Sk zabezpečuje 3. dodatok ku Kolektívnej zmluve (KZ) na roky 2004 - 2007, ktorý podpísalo dnes vedenie podniku a odbory.

Dodatok tiež špecifikuje dohodu o odmeňovaní podľa zručností, mimoriadne úpravy tarifných miezd i úpravy v príplatkoch za prácu v sťaženom prostredí. Celkový objem týchto mzdových nákladov USSK pre rok 2006, vyplývajúci z dodatku KZ, tým prekročil sumu 90 miliónov Sk.

Prezident USSK David Lohr ocenil prístup vyjednávačov za 3 odborové zväzy a konštatoval, že v zložitom vyjednávaní dosiahli obojstranne prijateľný kompromis. Podľa neho sú "mzdy USSK v porovnaní s okolitými oceliarňami, najmä v Poľsku a Česku vysoko konkurenčné a zamestnanci sú férovo platení".

"Kameňom úrazu pri dvanásťkolových rokovaniach bolo, aby sme dosiahli - vzhľadom na očakávanú vyše 3-% infláciu - reálny rast miezd v objeme 6 %," povedal pre TASR hlavný vyjednávač, predseda Rady odborov OZ Metalurg Mikuláš Duľa. Dobrý výsledok sa podarilo dohodnúť aj vďaka vlaňajším hospodárskym výsledkom USSK, dodal.

Na základe dodatku ku KZ vyplatí firma v tomto roku každému zamestnancovi 13. a 14. plat vo výške 50 % jeho mesačnej tarifnej mzdy, platnej ku koncu minulého roka. Ïalších 50 % vyplatia priebežne ako súčasť mesačného platu zamestnanca. Variabilná mzdová platba v USSK sa bude rovnať 7 % z čistého konsolidovaného príjmu USSK po zdanení.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]