magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

¼ubica Slinčáková: DYNAMIKA FARIEB
@ Kultúra -> Výstavy      Dec 10 2002 - 11:41 GMT
3. 12. - 31. 12. 2002

Slovenské technické múzeum

¼ubica Slinčáková žije v Košiciach, tvorí v ateliéri historickej budovy Urbanovej veže. Inšpiráciou jej tvorby je dynamika života, ktorú sa usiluje zachytiť v čo najživšej farbe. Olejomaľbe na plátno sa venuje od roku 1994.

"Táto výstava potvrdzuje, že za obdobie tých niekoľko rokov, čo tvorí, v jej duši sa odohral vnútorný pohyb, čo na svetlo sveta vyniesol symboly, ktoré ako maliarka nemohla vyjadriť inak ako maliarsky.

Obrazy, podobenstvá, symboly sú jadrom umení všetkého druhu. Nútia nás zamyslieť sa nad ich významom, vyjadrujúcim umelcovo poznanie a håbku jeho túžby. Symbol je predmetom známeho vonkajšieho sveta, ktorý evokuje čosi neznáme vnútorné. Máva neočakávané pozadie. Predstavuje psychologickú, vnútornú silu, nie vonkajšiu realitu. Aj keď ¼ubica Slinčáková sa opiera o videný obraz, z jej obrazov sa symbolika vyníma. Symboliku ¼ubiciných obrazov tvorí: po prvé oheň, po druhé sú to kvety, tretím symbolom sú kone a štvrtým imaginárna krajina." (Tibor Kočík)

Prehľad doterajších výstav:

Apríl 1998 Spoločná výstava v Košiciach v salone Rembrandt
Máj 1998 "Tvorba 98" Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach
November 1998 1. samostatná výstava v galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach
Apríl 2001 výstava v hoteli Patria v Tatrách
Október 2001 výstava v Urbanovej veži v Košiciach
December 2001 výstava v hoteli Patria v Tatrách
Marec 2002 výstava v hoteli Patria v Tatrách
September 2002 výstava v Raiffeisenbank Bad Ischl Ort, Rakúsko   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]