magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Juraj Poliak: Universal mother
@ Kultúra -> Výstavy      Feb 03 2003 - 13:26 GMT
30. 1. - 16. 3. 2003

Múzeum Vojtecha Löfflera

Múzeum Vojtecha Löfflera pripravilo výstavu mladého výtvarníka Juraja Poliaka. Autor je absolventom Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, študoval tiež na Ecole des Beaux-Arts Saint-Étienne vo Francúzsku, Institut Francais, Thessaaloniki v Grécku a Cité Internationale des Arts, Paris vo Francúzsku.

Od roku 1996 samostatne vzstavoval na Slovensku, v Grécku a vo Francúzsku; na kolektívnych výstavách na Slovensku, vo Francúzsku, v Maďarsku, v Poľsku a v Nemecku.

Dielo Juraja Poliaka je často charakterizované umelcovým zásahom do filmu. Výtvarným zásahom do negatívu vytvára nový produkt, ktorého výsledkom je fotka. Na aktuálnej výstave sú to fotografické zábery filmov realizované na sklách akvárií.

Dochádza k spojeniu fotografie a inštalácie, inak tiež často charakteristickej pre jeho tvorbu. Jeho inštalácie sa neobmedzujú len na vešanie obrazov na steny, často vystavuje reálne predmety kombinované s digitálnou tlačou.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]