magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vystavené výtvarné diela potešia oko i dušu

Súťažná výstava ´Košická paleta 2005´ už tento piatok
@ Kultúra -> Výstavy      Apr 18 2005 - 10:22 GMT

(Krajské osvetové stredisko Košice – tlačová správa) -- Už v piatok 22. apríla 2005 sa v priestoroch Slovenského technického múzea na Hlavnej ulici rozžiari množstvo očí pri pohľade na rozmanité, nápadité a hlavne krásne výtvarné diela. O 16:30 sa uskutoční vernisáž regionálnej súťažnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby ´Košická paleta 2005´. Organizátorom je Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS).

Regionálna tvorivá súťaž, ktorá je postupová, bola vypísaná vo všetkých voľných výtvarných žánroch: kresba, grafika, maľba, plastika, úžitková tvorba. Ocenené práce postúpia do krajskej a následne do celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum, ktorej organizátorom je Národné osvetové centrum v Bratislave.

To najlepšie, čo umelci z košického regiónu za obdobie posledného roka vytvorili, ponúknu širokej verejnosti pre potešenie oka i duše. Do súťaže sa totiž zapojilo 64 autorov s dokopy až 156-timi výtvarnými prácami, čo možno považovať za rekordný počet počas histórie organizovania súťaže.

Odborná porota menovaná riaditeľkou KOS PhDr. Eleonórou Kovalčíkovou pracovala v zložení : Akademický maliar Tibor Gáll, Akad . mal. Attila Duncsák a Ing. Daniel Tatarka. Definitívny výber a hodnotenie zrealizovala porota 13. apríla 2005, pričom jednotlivé práce hodnotila v štyroch kategóriách podľa veku a výtvarného vzdelania.

Výtvarníci z košického regiónu v uplynulých rokoch získali na krajských a celoštátnych kolách súťaže najvyššie ocenenia, veríme preto, že minimálne rovnako úspešní budú i tentoraz.

Pozývame Vás na otvorenie regionálnej súťažnej výstavy Košická paleta 2005 a vyhlásenie výsledkov dňa 22.apríla 2005 o 16.30 v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach .

Výstava potrvá do 6. mája 2005.


Andy Gore
odborný pracovník KOS pre výtvarnú tvorbu   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]