magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mladí autori v Galérii KOS

Vychutnajte si výstavu talentovaných fotografov
@ Kultúra -> Výstavy      May 19 2005 - 10:04 GMT

(Krajské osvetové stredisko v Košiciach – tlačová správa) - Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) pozýva všetkých milovníkov umenia na slávnostné otvorenie výstavy fotografií mladých košických fotografov ´Lena Franková a Tomáš Jesenský´, ktoré sa uskutoční 20. mája o 16.30 hod. v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici.

Úspešnú výstavu ´Zemplínsky kruh´, ktorou sa prezentovali výtvarní pedagógovia z maďarského Sárospataku tak po troch týždňoch vystriedajú práce mladých začínajúcich autorov. KOS sa aj takýmto spôsobom snaží okrem prezentácie aktívne činných umelcov podchytiť i mladé talenty.

Lena Franková (25 rokov) sa momentálne venuje doktorandskému štúdiu na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. Svet umenia pozorujúceho svet cez hľadáčik objektívu jej učaroval v šestnástich rokoch. „Fotím pre radosť a až donedávna som používala dedkov tridsaťročný fotoaparát. Moje práce odrážajú viac-menej moje vlastné videnie krásna,“ prezradila o sebe autorka. Venuje sa prevažne reportážnej fotografii, blízka jej je i fotografia experimentálna. Prvú autorskú výstavu mala v Atelier Café v roku 2003, hlavné ocenenia získala na každoročne organizovaných súťažiach ´Okamih života´ a cenu poroty i na krajskej súťaži Amfo a Diafoto 2004 v Banskej Bystrici.

Tomáš Jesenský (24 rokov) je absolventom fotografického odboru na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Venuje sa najmä krajinárskej fotografii, reportáži, príležitostne i portrétu a reklame. Jeho práce boli publikované v denníkoch a časopisoch SME, Korzár, Život, Best magazín, Mosty, Dotyky či Modrá alternatíva. V roku 2003 získal prvenstvo na celoštátnej súťaži Slovensko moje.

Obaja autori sú členmi Fotoklubu NOVA.

Výstavu si môžete pozrieť do 8. júna.


Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]