magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

AMFO a DIAFOTO 2005 odhalí nové talenty

Vychutnajte si svet očami fotografov
@ Kultúra -> Výstavy      Jun 15 2005 - 13:47 GMT

/Krajské osvetové stredisko v Košiciach - tlačová správa/ -- Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) pripravilo pre milovníkov umenia fotografie to najlepšie, čo talentovaní zanietenci realizujúci sa v tomto obore za posledné dva roky v Košickom samosprávnom kraji vytvorili. Už v piatok 24. júna sa o 16.30 v priestoroch Slovenského technického múzea na Hlavnej ulici uskutoční vernisáž krajskej súťažnej výstavy amatérskej fotografie AMFO a DIAFOTO 2005.

Súťaže sa zúčastnilo 50 autorov s rekordným počtom 271 fotografií. Päťčlenná odborná porota napokon doporučila vystaviť 120 fotografií.

„Najväčšiu radosť mám zo skutočnosti, že bola oproti minulým ročníkom bohato zastúpená kategória mladých autorov do 16 rokov. Najmladší účastník, len desaťročný Maroš Bartko zo Spišskej Novej Vsi, sa dokonca vo svojej kategórii umiestnil na druhom mieste. Veľmi ma teší i vysoká účasť autorov z michalovského okresu, ktorí sa v minulosti do súťaže nezapájali,“ prezradila Mgr. Helga Tomondyová, metodička KOS.

Definitívnych víťazov napokon porota po dlhom váhaní určila a úroveň súťaže zhodnotila priaznivo. Podľa slov jej členov bola najlepšie zastúpená kategória A – amatéri nad 21 rokov. Mnohí vyspelí autori pracujú koncepčne, boli zaslané veľmi kvalitné farebné fotografie. Tematicky v prihlásených prácach prevládala krajina a „ľúbivé“ motívy, takmer vôbec nebola zastúpená reportáž. Podľa poroty je potrebné, aby autori začali fotiť cykly, ktoré tiež absentovali.

Súťaže sa zúčastnili autori z okresov Košice I – IV a Košice okolie, ale i z rožňavského a michalovského okresu či z okresu Spišská Nová Ves. Víťazov vyhlási odborná porota priamo na vernisáži.

Umeniu pozorujúcemu svet cez hľadáčik objektívu a odhaľujúcemu tak bežnému pozorovateľovi unikajúce obrazy a situácie každým rokom podľahne viac milovníkov krásna. Pokiaľ už patríte medzi nich, ale i v prípade, že ste sa ešte do osídiel tejto vášne nenechali chytiť, Krajské osvetové stredisko v Košiciach vás srdečne pozýva na vernisáž jedinečnej výstavy AMFO a DIAFOTO 2005 v piatok 24. júna o 16.30 v priestoroch Slovenského technického múzea. Výstava potrvá do 11. júla.

Andrea NITKULINCOVÁ   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]