(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Umelci podporili benefičným koncertom liečbu detí postihnutých mozgovou obrnou
@ Kultúra -> Koncerty     Feb 27 2006 - 10:09 GMT
(TASR) - Na liečbu detí postihnutých mozgovou obrnou poputuje výťažok včerajšieho benefičného koncertu Slnko deťom, ktorý v košickom Dome umenia zorganizovalo rovnomenné občianske združenie.

Finančne náročnú delfinoterapiu podporil bez nároku na honorár klavirista Richard Rikkon, skupina IMT Smile, mladá speváčka Ivanka Slušniaková, Sloníčatá, Braňo Mojsej a ďalší umelci. Samotnú liečebnú metódu priblížil účastníkom koncertu lekár zo slnečného ukrajinského Krymu Anatolij Smoljaninov, podľa ktorého sú delfíny prostredníkmi medzi prírodnými silami a lekárskou vedou.

Deti už boli na liečebnom pobyte na Kryme v kúpeľnom meste Jalta a ak sa podarí vyzbierať potrebnú sumu prostriedkov - pobyt pre jedno dieťa s rodinou stojí 90 000 korún - vydajú sa tam čoskoro znovu.

Záštitu nad koncertom, ktorý podporili mnohí sponzori, mala ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR Iveta Radičová a ¼ubica Trebuľová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/