(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Projekt Sme Európania priniesol mladým informácie o EÚ
@ Aktuálne -> Školstvo     Mar 08 2006 - 18:43 GMT
(TASR) - Práca, život a štúdium v EÚ, ako aj ekonomické dopady nášho členstva v únii sú témou konferencie, ktorú na 6. až 9. marca zorganizovala pre mladých ľudí v Košiciach pobočka medzinárodnej študentskej organizácie AIESEC.

Podujatie s účasťou mladých z 22 štátov EÚ sa koná v rámci ročného projektu Sme Európania, na ktorý košický AIESEC získal grant.

Projekt sa začal v máji minulého roka a skončí sa v apríli. Jeho koordinátorka Michaela Pitoňáková dnes na tlačovej konferencii informovala, že aktivisti AIESEC-u navštívili pred konferenciou takmer 100 stredných a vysokých škôl na východom Slovensku a stretli sa s vyše 4000 študentmi. Odpovedali im na otázky o možnostiach štúdia a práce v EÚ i prvých skúsenostiach a dopadoch nášho takmer dvojročného členstva v EÚ z rôznych uhlov pohľadu.

Koordinátorka zdôraznila, že cieľom nebolo lákať mladých ľudí do zahraničia za zárobkom, či trvalým pobytom, ale hlavne na získavanie skúseností, aby po návrate mohli lepšie využiť domáce možnosti a príležitosti.

V tejto súvislosti dostali účastníci konferencie napríklad informácie o budovaní priemyselného parku v Kechneci v okrese Košice - vidiek, kde sa už etablovali početní zahraniční investori a samospráva má zámer vybudovať tam euroškolu. Experti z vlády informovali na konferencii aj o časovom horizonte zavedenia eura na Slovensku, ktorým by mal byť január roku 2009.

Zaujímavosťou konferencie bolo, že zahraniční účastníci na nej prezentovali aj každodenné atribúty svojich krajín, ako sú kulinárske a nápojové špeciality či národné tradície.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/