(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košické Planetárium včera priblížilo návštevníkom nočnú jarnú oblohu
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Mar 20 2006 - 09:58 GMT
(TASR) - Zoznámiť sa s nočnou jarnou oblohou mohli včera návštevníci Planetária v Košiciach v rámci programu venovaného Medzinárodnému dňu planetárií.

"V Európe sa tento deň pripomína od roku 1996. S myšlienkou prišli ako prví Taliani," povedala pre TASR lektorka Magda Semanová. Spresnila, že jednotlivé planetáriá si volia programy individuálne v týždni pred jarnou rovnodennosťou.

Košičania si vybrali včerajšiu nedeľu, ktorá síce patrí Jozefom, ale z pohľadu astronómov ide o predvečer jarnej rovnodennosti. "Tá nastane dnes (20. marca) o 19.26 hod.," spresnila Semanová. Dodala, že prvý z dvoch pripravených programových blokov videlo takmer 40 návštevníkov Planetária.

Druhý program zamerali romantickejšie. Lektorka priblížila návštevníkom súhvezdia Severná koruna a Berenikine vlasy a rozprávanie doplnila o báje, ktoré sa k ním viažu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/