(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Patchwork v podaní autoriek z Maďarska
@ Kultúra -> Výstavy     Mar 24 2006 - 12:31 GMT
Krajské osvetové stredisko (KOS) v Košiciach prichádza tentoraz v rámci pripravovaného podujatia s prekvapivou nádielkou zaujímavých textilných diel. Slávnostné otvorenie výstavy ´Patchwork´ sa uskutoční v piatok 24. marca o 16.30 hod. v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici.

Návštevníkov poteší tvorba devätnástich talentovaných autoriek zo Sárospataku. Medzi vyše osemdesiatimi ukážkami ich kreativity nebudú chýbať obrusy, vankúše, kabelky, posteľné prikrývky či dekoratívne bytové doplnky. Aj keď techniku patchwork vymysleli už starí Egypťania a bola doménou chudobných, dnes je to naopak. Toto umenie sa stalo výsadou ľudí bohatých, avšak nie hmotným majetkom, ale časom. Vychutnajte si jedinečné ukážky trpezlivosti, fantázie a kreativity.

Popri pravidelných výstavách neprofesionálnych fotografov a výtvarníkov tak KOS v Košiciach plánuje osloviť aj širšiu verejnosť, vdýchnuť do každodenného života atmosféru nostalgie, rustikálnosti a útulnosti. Tentoraz si výstavu vychutnajú zrejme vo väčšej miere dámy a nájdu vo vystavených prácach nielen záľubu, ale snáď i inšpiráciu,“ vyjadril sa Andy Gore, metodik KOS pre neprofesionálnu výtvarnú tvorbu a umelecké remeslá.

Pokiaľ radi tvoríte, kombinujete, hráte sa a prekypujete nápadmi, ale i v prípade, že to radšej necháte na iných a patríte len k obdivovateľom, nenechajte si ujsť výstavu ´Patchwork´, na ktorú Vás Krajské osvetové stredisko v Košiciach srdečne pozýva.

Výstava potrvá do 4. apríla.

Andrea NITKULINCOVÁ


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/