(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Podľa Siemens PSE sa Košice môžu stať druhým IT centrom Slovenska
@ Aktuálne -> Región     Mar 31 2006 - 09:29 GMT
(TASR) - Košice majú šancu stať sa po Bratislave druhým silným centrom rozvoja IT výskumu a služieb na Slovensku. Spoločnosť Siemens Program and Systems Engineering (PSE) týmto tvrdením reaguje na prílev nových investícií do Košíc a okolia.

Pre naplnenie toho cieľa je podľa spoločnosti potrebná väčšia koncentrácia všetkých zainteresovaných strán, teda mesta, štátnej správy, školstva i súkromného sektora. "Vysoký počet absolventov odchádza za prácou do Bratislavy alebo do zahraničia. Súčasné možnosti pracovného trhu nemusia byť v budúcnosti pre potreby súkromného sektora dostatočné, preto by mali najlepší IT odborníci pôsobiť doma," uviedol výkonný riaditeľ Siemens PSE, s. r. o., Bratislava, Gejza Büchler. Spoločnosť preto už v januári oznámila spoluprácu s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. V košickej pobočke Siemensu PSE pracuje 150 zamestnancov, pričom je najdynamickejšie sa rozvíjajúcim pracoviskom firmy na vývoj softvéru v súčasnosti. Siemens PSE do konca roka 2007 plánuje v Košiciach zvýšiť počet softvérových expertov zo súčasných 150 na 300.

ažiskovou činnosťou košického pracoviska Siemens PSE je tvorba softvérových aplikácií v medicínskej oblasti, konkrétne pre rádioterapiu a rádiológiu. Košickí vývojoví odborníci však vytvárajú softvérové riešenia aj pre oblasti telekomunikácií, priemyslu, inteligentných mobilných sietí či verejného sektora.

Siemens Program and System Engineering, s. r. o., je súčasťou divízie PSE rakúskej časti koncernu. Viac ako 6 200 odborníkov PSE pôsobí v súčasnosti okrem Rakúska aj na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Chorvátsku, Nemecku, Rumunsku, Turecku a Číne. V obchodnom roku 2004/2005 dosiahol Siemens PSE na Slovensku obrat 1,139 miliardy Sk.

TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Siemens Tomáš Kráľ.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/