(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pozvánka ...NA VAŠE HROBY
@ Kultúra -> Divadlo     May 02 2006 - 11:29 GMT
Reklamno umelecká agentúra AMADEUS Vás pozýva na šokujúce a netradičné tanečné divadlo v réžii a choreografii: Jána Ïurovčíka "...NA VAŠE HROBY". Tanečno – dramatickú kompozíciu na motívy strhujúceho románu francúzskeho moderného klasika si môžete prísť pozrieť už zajtra 3.5.06 o 19,00 do kina CAPITOL.

Ján Ïurovčík nás svojimi netradičnými inscenáciami sugestívnym spôsobom presviedča o sile výpovede, ktorú kóduje do metafory vyjadrenej všetkými divadelnými žánrami – slovom, tancom a hudbou. Vian mu vskutku ponúkol skvelú tému. Základné ľudské city – láska a nenávisť. Sprevádzajú nás celý život. Ba idú s nami až za hrob. Sú tvorcami toho najlepšieho, ale aj najhoršieho, čo je v nás, a len my vieme, čoho sú schopné, keď presiahnu prípustnú métu a zaplavia naše vnímanie.Tento strhujúci román a jeho šokujúce spracovanie je zrkadlom. Keď sa pred toto zrkadlo postavíme, pozeráme sa hlboko do myšlienok. Utajovaných aj spontánnych, bolestivých, milujúcich, ale aj vraždiacich. Myšlienok, ktoré putujú na miesta, kde už niet mien, a len pud určuje håbku našich hrobov.

Účinkujú: Dušan Cinkota, Ján Révay, Igor Holováč, Ivan Martiš, Marianna Paulíková, Zuzana Moravcová, Ján Ïurovčík. Cena vstupného je 300,- Sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/