(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vychutnajte si Úsmevnú hodinku Mikuláša Šteca
@ Kultúra -> Koncerty     May 02 2006 - 16:04 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravilo pre hudobných nadšencov túžiacich po nekomerčnom kultúrnom zážitku zaujímavé podujatie. V rámci množstva atraktívnych akcií Dňa mesta Košice je nepochybne neprehliadnuteľným podujatím i komorný recitál košického pesničkára Mikuláša Šteca „Úsmevná hodinka“.

Uskutoční sa vo štvrtok 4. mája o 17.00 hod. v priestoroch Galérie KOS na Hviezdoslavovej ulici. Autorské pesničky tejto pozoruhodnej osobnosti miestnej folkovej scény sa budú prelínať s bítnickou poéziou v podaní študentov II. stupňa a štúdia dospelých literárno-dramatického odboru pri ZUŠ Bernolákova 26 v Košiciach.

Mikuláš Štec začínal tvorbou pesničiek písaných v češtine a tak uňho bol jasne citeľný vplyv českej folkovej scény. Folk v širšom rozsahu spoznal až ako člen skupiny Kamínky. „Na prvé hudobné ocenenie som si však musel počkať až do účinkovania v skupine Triot, kde som hral na akordeóne. V roku 2002 sme získali jednu z hlavných cien na celoštátnom kole súťažnej prehliadky Strunobranie,“ prezradil mladý pesničkár. O rok neskôr už „osamostatnený“ získava na rovnakej súťaži ocenenie za prezentáciu vlastných piesní.

Úsmevná hodinka plná milých pesničiek, o ktorých veľa napovedajú ich samotné názvy ako Púpavčatá, Snehopsík či Margarétka poteší veľkých i malých neformálnou atmosférou a láskavým humorom.

Andrea NITKULINCOVÁ


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/