(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Oznámenie DPMK o dočasných zmenách v doprave v dôsledku rekonštrukcií električkovej trate na Moldavskej ceste
@ Doprava -> DPMK     May 12 2006 - 12:24 GMT
Kvôli rekonštrukcii električkovej trate na Moldavskej ceste v úseku od električkovej zastávky „Krajský súd“ po križovatku Štúrova -Toryská bude od pondelka 15. 5. 2006 do piatku 19. 5. 2006 (vrátane) úplne vylúčená električková doprava v úseku Železničná stanica – kruhový objazd pri Všešportovom areáli.

Z uvedeného dôvodu dôjde k týmto zmenám v trasovaní liniek MHD:
1.Električková linka č. 6 bude premávať po skrátenej trase Nám. Maratónu mieru – Trieda SNP
– Spoločenský pavilón a späť.

2.Električkové linky R1 a R5
budú premávať po trase linky R6 DPMK – Spoločenský pavilón – OC Optima - Vstupný areál U. S. Steel a späť (okrem niekoľkých spojov, ktoré budú premávať po trase linky R7 Amfiteáter – Spoločenský pavilón – OC Optima - Vstupný areál U. S. Steel a späť).

V smere z Košíc do železiarní budú označené ako R6 alebo R7, v smere zo železiarní do Košíc ako R1 a R5 (a na VA USS budú odchádzať zo stanovišťa liniek R1 a R5).

3.Ako náhrada za linky č. 6, R1 a R5 bude premávať autobusová linka „X“ s trasou Železničná stanica – Nám. osloboditeľov – Štúrova – Moldavská cesta – kruhový objazd pri VŠA

– Spoločenský pavilón a späť.
Bude premávať približne v rozsahu bežnej premávky liniek č. 6, R1 a R5. Úsek Hotel Strojár – Nám. osloboditeľov na linke R5 pritom nahradený nebude.

Vzhľadom na krátku dobu trvania sa osobitné výlukové zastávkové cestovné poriadky nevyvesujú.
Náhradná doprava za linky R1 a R5 pri odchode od železničnej stanice a zo Vstupného areálu USS zachováva bežné odchody spojov, naväzujúce spoje pri Spoločenskom pavilóne sú odsunuté o 3 minúty neskôr.

Rozdiely v časových polohách spojov liniek č. 6 a X sú oproti bežnej premávke linky č. 6 maximálne 5 minút a sú uvedené v zastávkových oznámeniach.

Pri prestupoch vyvolaných prerušením bežne priameho spojenia platí jednorazový cestovný lístok z prvého použitého dopravného prostriedku aj v druhom použitom dopravnom prostriedku, ak si ho cestujúci opätovne označí na opačnom konci lístka. Pri prípadnom druhom potrebnom prestupe už cestovný lístok nie je potrebné opäť označovať.
Dopravný podnik mesta Košice


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/