(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Spoločnosť Gratex školí stredoškolákov o internete a informatike
@ Aktuálne -> Školstvo     May 17 2006 - 10:30 GMT
(TASR) - Podporiť rozvoj informatizačnej spoločnosti je cieľom projektu Gratex školám, ktorého pilotnú časť ukončila včera táto softvérová spoločnosť stretnutím so stredoškolákmi v Košiciach.
V pilotnej fáze sa tento rok venovali stredoškolákom v Bratislave a Košiciach a od septembra sa do projektu môže bezplatne zapojiť každá stredná škola na Slovensku, informoval na tlačovej konferencii marketingový riaditeľ Štefan Dobák.

"Vzdelávanie mladých podporujeme hlavne preto, že za posledné roky vzniklo na Slovensku viac ako 9000 pracovných miest v oblasti informačných technológií a voľní záujemcovia o túto prácu prakticky zmizli z trhu," uviedol Dobák. Na vysokých školách je zároveň čím ďalej tým menší záujem o štúdium technických smerov. "Chceme preto podporiť a presvedčiť mladých, aby študovali technické smery, aby sa venovali výpočtovej technike a informatike," dodal Dobák.

Obsahom projektu sú hlavne prednášky o internete zamerané na témy, s ktorými stredoškolskí učitelia nemajú veľké skúsenosti. Ide napríklad o históriu internetu, bezpečnosť, etiku a etiketu na internete, služby cez internet a podobne. Žiaci sa majú možnosť vyjadriť k týmto témam aj prostredníctvom prieskumu. Ako vyplynulo z doterajším poznatkov Gratexu, mladí využívajú najviac internet na získavanie informácií, elektronickú poštu, na nákup a predaj, chat, vzdelávanie, zábavu a hry a až na poslednom mieste je hľadanie brigády a práce.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/