(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
LIPA SPIEVA LASICU v GESku
@ Kultúra -> Koncerty     Jun 06 2006 - 14:01 GMT
PETER LIPA - spevák, skladateľ, organizátor, moderátor, manažér jazzového diania. Jeho spev vychádza z bluesu, soulu i klasického mainstreamového idiómu. Je veľmi flexibilný, s výbornou štýlovou orientáciou, rozpätím siahajúcim od klasických jazzových štandardov a dixilendu cez latinsko-americký jazz, jazzový šansón a spirituál až po funky a rock.

Milan Lasica napriek tomu, že je všeobecne známy najmä ako predstaviteľ autorského divadla sa nikdy netajil svojou láskou k hudbe. Množina textov ktoré napísal je až zarážajúco veľká a poznajú ju len skutoční znalci Lasicových prác.
Najviac sa ako textár realizoval v spolupráci s Jarom Filipom. Tak vznikli pesničky, ktoré boli súčasťou prezentácie dvojice L+S. V posledných dvoch rokoch napísal 15 nových piesňových textov, ktoré už pri zbežnom čítaní poskytujú ukážku typicky lasicovského pohľadu na veci medzi nebom a zemou s nemalou dávkou sebaironizujúceho humoru. Niekoľko názvov na ukážku: RAŇAJKY S BLÍZKOU OSOBOU, PREČO SA STÁLE SYSTEMATICKY NIČÍM, SLZY SÚ LEN SLANÁ VODA, NEOPÚŠAJ MESTO, MÁM ČAS, MÁM TÚŽBU
CHCEM ODÍS, DVADSA ROKOV SOM A MILOVAL, VČERA SOM BOL U DOKTORA, MUSIC USA.

Po dlhoročnej viac menej príležitostnej autorsko - interpretačnej spolupráci poskytol Milan Lasica tieto texty na zhudobnenie a realizáciu spevákovi a autorovi s ktorým má okrem generačnej príbuznosti aj spoločné hudobné korene. Peter Lipa sa u nás stal známy najmä vďaka vynikajúcim textom Milana Lasicu spomeňme len piesne Podobnosť čisto náhodná (o synovi), Prosperita alebo Balada o štyroch koňoch.

Veríme, že toto nové CD na ktorého realizácii sa stretnú skúsení autori a interpréti (M.Lasica je v podslednom čase aktívny aj ako spevák) s vynikajúcimi mladými slovenskými inštrumentalistami (Tatár, Buntaj, Gašpar) poteší priaznivcov slovenskej populárnej hudby.

CD nahrali hudobníci ktorý spolupracujú s P.Lipom už 10 rokov /Juraj Tataár, Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Michal Žáček/. Hudobne je CD mimoriadne rôznorodá. Na svoje si prídu aj milovníci elektroniky aj fanúškovia akustickej hudby. Ako vokalisti sa predstavia Rado“Vrabec“Orth ex. Isabelle, Made to Mate) a Jana Kirschner. Ide väčšinou o krátke piesne. Spoluautormi a producentami jednotlivých pesničiek sú basista Martin Gašpar, klavirista Juraj Tatár a Peter Lipa ml. Na platni je tiež skladba „U Doktora“, ktorú Peter Lipa nahral so skupina Mango Molas. Popredný slovenský inštrumentalista Juraj Bartoš hosťuje na platni ako trúbkar a zároveň sa zhostil úlohy aranžéra dvoch pesničiek. Pieseň „MUSIC USA“ je spomienkou na staré časy strávené počúvaním vtedy zakázaneho rozhlasoveho programu. CD prinesie aj prvý raz v histórii duet Petra Lipu a Milana Lasicu.

Koncert si môžete vychutnať už zajtra 7.6.06 o 19.00. Cena vstupenky 120,- Sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/