(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Súťažná výstava AMFO 2006 je už predo dvermi / Plná náruč fantázie skåbenej s talentom
@ Kultúra -> Výstavy     Jun 16 2006 - 13:31 GMT
Krajské osvetové stredisko v Košiciach pripravuje pre milovníkov umenia fotografie to najlepšie, čo talentovaní a fantáziou obdarení zanietenci realizujúci sa v tomto obore za posledný rok v Košickom samosprávnom kraji vytvorili. 20. júna o 16.00 hod. sa v priestoroch Slovenského technického múzea na Hlavnej ulici uskutoční vernisáž krajskej súťažnej výstavy amatérskej fotografie AMFO 2006.

Súťaže sa zúčastnilo rekordne až 93 autorov, čo oproti vlaňajšku prekračuje počet účastníkov takmer dvojnásobne. Celkový počet 416 prihlásených fotografií hovorí sám za seba a niet pochýb, že sa táto súťaž už hlboko vpísala do povedomia fotografickej verejnosti. Päťčlenná odborná porota to preto tentoraz naozaj nemala ľahké. Vyberať bolo z čoho. O víťazstvo sa uchádzali snímky zachytávajúce bežný život ľudí, krásu prírody či architektonickú dokonalosť, ale i experimentálne fotografie a portréty. Dominantou bola farebná fotografia a v aktuálnom ročníku podujatia prevažujú statické snímky. Výsledky sa súťažiaci i verejnosť dozvedia v utorok na vernisáži výstavy a chýbať nebude ani rozborový seminár s členmi odbornej poroty, ktorí nebudú šetriť pochvalou, prípadnými pripomienkami či dobrými radami.

„Veľmi sa teším najmä mimoriadne veľkej účasti mladých autorov, a to najmä v kategórii do šestnásť rokov, hoci sa tentoraz nenechali zahanbiť ani ich o trošku starší kolegovia a potešili nás veľkou účasťou,“ prezradila Helga Tomondyová, metodička KOS pre neprofesionálnu fotografiu a film a hlavná organizátorka podujatia.

Vernisáž jedinečnej výstavy sršiacej výraznými talentami je už predo dvermi. Príďte nasať neopakovateľnú atmosféru a možno sa i inšpirovať a nájsť odvahu k vlastnej aktívnej fotografickej tvorbe. Krajské osvetové stredisko v Košiciach vás srdečne pozýva.

Výstava bude sprístupnená do 9. júla.

Andrea NITKULINCOVÁ


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/