(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košická TU získala darom softvér za 20 miliónov korún
@ Aktuálne -> Školstvo     Jun 23 2006 - 12:20 GMT
(TASR) - Na skvalitnenie prípravy budúcich informatikov na košickej Technickej univerzite (TU) poslúžia softvérové produkty v hodnote vyše 20 miliónov korún, ktoré dnes škola získala ako dar.

Darovaný softvér využije TU vo výučbe na svojej Fakulte elektrotechniky a informatiky v rámci povinných alebo voliteľných predmetov, hlavne softvérového inžinierstva a vývoja softvéru.

Spoločnosť Sybase SK, darca softvéru, spolupracuje s viacerými školami. Vznikla akademická komunita jej užívateľov, v ktorej je približne 25 univerzít v strednej a východnej Európe.

Sponzorský dar prevzala TU počas odborného seminára Budúcnosť vývoja aplikácií. Podľa hovorcu školy Vasila Demka je TU vyhľadávaným partnerom významných spoločností zo sektoru informačných technológií a stala sa iniciátorom spolupráce medzi súkromných a verejným sektorom v tejto oblasti.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/