(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ÚS nezrušil predbežné opatrenie a odmietol Matúškove námietky proti sudcom
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 23 2006 - 12:22 GMT
(TASR) - Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR na včerajšom neverejnom zasadnutí ako zjavne neopodstatnený odmietlo návrh Petra Matúšku na zrušenie predbežného opatrenia, ktorým 6. júna uložilo miestnej volebnej komisii v Bratislave - Petržalke nevydať mu osvedčenie o zvolení za starostu až do rozhodnutia vo veci samej. Plénum zároveň rozhodlo, že sudca spravodajca Eduard Bárány nie je vylúčený z výkonu funkcie v kauze, v ktorej Matúškovi protikandidáti Milan Ftáčnik, Ján Kotuľa a Ladislav Snopko spoločne s SDKÚ-DS, ako aj politické strany Smer-SD a HZD namietajú neústavnosť a nezákonnosť volieb petržalského starostu z 13. mája. V súlade so zákonom o ústavnom súde sa sudca Bárány nezúčastnil na rokovaní a rozhodovaní o tejto časti podania.

Pre nedostatok zákonom predpísaných náležitostí ÚS odmietol aj námietku proti bližšie nešpecifikovaným ústavným sudcom, ktorí sú podľa Matúškovho názoru politickými nominantmi účastníkov konania. Proti tomuto rozhodnutiu nemožno podať opravný prostriedok.

TASR o tom informoval poradca ÚS pre styk s médiami Štefan Németh.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/