(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rakúska spoločnosť Schelling začala budovať závod v Priemyselnom parku Kechnec
@ Aktuálne -> Región     Jun 30 2006 - 09:10 GMT
(TASR) – Zahraničnú investíciu 5 miliónov EUR a 30 pracovných miest znamená nový závod, ktorý v Priemyselnom parku (PP) v Kechneci v okrese Košice - okolie začala včera slávnostným výkopom budovať spoločnosť Schelling Slovakia , člen rakúskeho výrobcu zariadení na presné rezanie Schelling Anlagenbau GmbH.

V novom závode s plánovaným nábehom výroby v marci 2007 sa budú vyrábať prevažne komponenty pre produktový rad spoločnosti Schelling Anlagenbau GmbH a jej partnerov.

V decembri 2005 spoločnosť Schelling Slovakia, s. r. o., podpísala zmluvu o kúpe pozemku s rozlohou 50 000 m2 s predkupným právom na ďalších 40 000 m2 v PP v Kechneci.

"Vzhľadom na výrazný nárast predaja spoločnosti Schelling Anlagenbau GmbH sme vnímali potrebu vybudovať nové výrobné a dizajnérske kapacity," vyjadrili sa predstavitelia spoločnosti Schelling Anlagenbau GmbH Stefan Gritsch a Wolfgang Rohner. Finálne rozhodnutie bolo ovplyvnené niekoľkými faktormi, pričom jedným z najdôležitejších bola podľa nich "excelentná ponuka kvalifikovanej pracovnej sily".

Gritsch dodal, že ide o doteraz najväčšiu investíciu firmy Schelling a prvý jej výrobný závod mimo rakúskej materskej firmy, pričom okrem robotníckych profesií, hlavne zváračov, v ňom nájdu prácu aj konštruktéri.

Podľa starostu Kechneca Jozefa Konkolyho je nový investor zaujímavý aj tým, že nežiada investičné stimuly od štátu. "Chceme už riešiť prílev investícií vo vlastnej kompetencii bez asistencie iných," povedal starosta. Pripomenul, že ide už o 11. investora v PP Kechnec. Ten má celkovú rozlohu 332 hektárov a je infraštruktúrou jedným z najlepšie pripravených PP na Slovensku.

Nový investor v Kechneci Schelling Anlagenbau GmbH je svetoznámy výrobca píl a zariadení na presné rezanie materiálov na báze dreva, plastov, neželezných kovov a kruhových veľkoplošných materiálov.

Spoločnosť bola založená v roku 1917 a už viac ako 30 rokov je overeným partnerom pre obchodné a priemyselné podniky. Celosvetovo zamestnáva 300 ľudí a v roku 2005 dosiahol ročný obrat 36 miliónov EUR, v prepočte 1,4 miliardy SKK.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/