(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Len polovica z 200 vodičov v Košiciach a okolí by vedela poskytnúť prvú pomoc
@ Aktuálne -> Doprava     Jul 12 2006 - 08:45 GMT
(TASR) - Preventívnu kontrolnú akciu zameranú na vedomosti vodičov pri poskytovaní prvej pomoci zorganizoval dnes na ôsmich stanovištiach v Košiciach a okolí Územný spolok (ÚzS) SČK v spolupráci s dopravnou políciou.
"Približne z 200 zastavených vodičov by správne poskytla prvú pomoc len vyše polovica, ale čo je alarmujúce, až 13 percent z kontrolovaných takúto pomoc poskytnúť odmietlo," informovala riaditeľka Územného spolku SČK Lucia Cangárová. Z kontrolovaných 137 autolekárničiek bola správne vybavená len necelá polovica.
Podľa Cangárovej SČK chce vodičov motivovať k získaniu zručnosti v poskytovaní prvej pomoci a záchrane životov pri zvyšujúcom sa počte tragických dopravných nehôd. Oslovených vodičov pozývajú preto v stredu 12. júla popoludní do učební ÚzS SČK na Komenského ulici na inštruktáž, po ktorej sa môžu rozhodnúť, či absolvujú vybraný kurz prvej pomoci. Účasť predbežne prisľúbilo 26 vodičov.
V minuloročných 37 kurzoch prvej pomoci vyškolili v stredisku ÚzS SČK v Košiciach vyše 500 vodičov a 1000 dobrovoľníkov SČK, dodala Cangárová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/