(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vodné lyžovanie: Sezónu vlekárov otvoria dva preteky v Košiciach
@ Šport -> Podujatia     Aug 03 2006 - 09:38 GMT
(TASR) - Tohtoročná sezóna vodných lyžiarov za vlekom na Slovensku odštartuje v tomto týždni dvoma významnými podujatiami na plážovom kúpalisku košického Sídliska Nad jazerom.

Už v stredu večer na ňom trénovali účastníci spoločných majstrovstiev SR a ČR open mužov a žien. Prihlásených je 10 vlekárov z ČR a 14 zo Slovenska, mimo súťaž sa predstaví aj sedmička reprezentantov Izraelu. Slovenský šampionát bude tentoraz ochudobnený o viaceré známe mená. V kategórii žien chýba minuloročná slovenská jednotka Bronislava Machová, ktorá sa po zranení na Grand Prix v polovici júla v Lubline musela podrobiť operácii pravého členka. Po prepustení do domáceho liečenia na tri mesiace dostala sádru bez zaťažovania, približne toľko potrvá aj neskoršia rehabilitácia a potom sa uvidí. Na štarte sa neobjavia ani Barbora Kolesárová a Zuzana Vráblová, ktoré v tejto sezóne uprednostňujú člny, podobne ako medzi mužmi vlaňajší najlepší slovenský vodnolyžiar Matej Kunert.

Na spoločný šampionát nadviaže 5. a 6. augusta 6. ročník medzinárodných pretekov IQ Servis Cup, na ktoré sa prihlásilo organizátorom z KVL TRIXEN Košice takmer 50 vlekárov z Bieloruska, Česka, Izraelu, Rakúska a Slovenska. Podujatie je 2. časťou trojdielného seriálu Grand Prix of the cable 2006 (záver bude 12.-13. augusta v Havíøove) a súťažiť sa bude v 6 kategóriách - muži,ženy, juniori, juniorky, dorastenci, dorastenky.

Pre slovenských vlekárov budú oba preteky dôležité aj v tom, že ich výsledky ovplyvnia konečnú nomináciu reprezentantov SR na vrcholné podujatia záveru sezóny, o ktorých rozhodnú na pondelňajšom rokovaní Slovenského zväzu vodného lyžovania v Košiciach.

Program:
Spoločné majstrovstvá SR a ČR mužov a žien:
3. augusta:8.00 rozjazdy (slalom,akrobatická jazda,skoky)
4. augusta:8.00 finále jednotlivých disciplín
6. ročník IQ Servis cup (2.kolo GP of the cable 2006):
5. augusta:8.00 rozjazdy
6. augusta:9.00 finále či go


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/