(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Matúška sa chce osobne hájiť na Ústavnom súde
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 08 2006 - 16:13 GMT
(TASR) - Ústne prerokovanie sťažností na Ústavnom súde SR (ÚS) žiada víťaz doplňujúcich volieb na starostu bratislavskej mestskej časti Petržalka Peter Matúška.

Sťažnosti podali menej úspešní kandidáti na petržalského starostu, ktorí namietali, že Matúška porušil volebný zákon v čase volebného moratória, počas ktorého jeho aktivisti lákali voličov do volebných miestností rôznymi prísľubmi a darčekmi.

Matúška tieto tvrdenia odmieta. Domnieva sa, že by Ústavný súd mohol o sťažnostiach rozhodovať pod politickým tlakom, keďže ich podali kandidáti za rôzne politické zoskupenia. Namieta aj zaujatosť sudcu spravodajcu. Preto by sa chcel na pojednávaní ÚS osobne obhajovať.

Vzhľadom na podozrenie z porušenia volebného moratória pôvodne nevydala miestna volebná komisia Matúškovi osvedčenie o zvolení za starostu Petržalky. Túto funkciu dosiaľ vykonáva zástupkyňa bývalého starostu Vladimíra Bajana, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/