(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Návštevníci Zemplínskej šíravy majú k dispozícii aj kone s kočmi
@ Aktuálne -> Región     Aug 10 2006 - 15:44 GMT
(TASR) - Tisíckam dovolenkárov a návštevníkom Zemplínskej šíravy ponúka počas letnej turistickej sezóny svoje služby aj Hipocentrum v rekreačnom stredisku Hôrka.

Desať koníkov z celkového počtu 20, ktoré chová Ladislav Varga, je záujemcom k dispozícii za každého počasia. Centrum ponúka jazdu v koči, výuku jazdy na koni, no rekreanti využívajú hlavne hodinové vychádzky. Záujem o poskytované služby je rôzny. "Keby sme to mali nejako vyhodnotiť, tak predpokladám, že je to tak 50 na 50. Domáci väčšinou využívajú zvezenie kvôli zábavke, čiže nejaké to naše koliesko na vedenom koni, prípadne vychádzky a cudzinci hlavne vychádzky," uviedol dnes pre TASR Varga. Dodal, že organizujú aj dlhšie výlety do bližšieho, ale aj širšieho okolia vodnej nádrže. V prípade detských táborov polovica detí využíva jazdu kočom, druhá sa vystrieda v trojminútovom jazdení na vedenom koni, potom sa vystriedajú.

Podľa Vargu sa záujem o poskytované služby hipocetra, ktoré na Zemplínskej šírave funguje od roku 1995, zvyšuje z roka na rok. Aj keď v predchádzajúcich rokoch záujem o rekreačnú oblasť ako takú klesal, pri koníkoch bola situácia opačná. "Nie je to zvlášť lukratívna skôr nákladná záležitosť, ale je to môj koníček a vyjadrenie istého životného štýlu," doplnil Varga. Vyjadril presvedčenie, že v budúcnosti sa situácia určite zlepší. Pomôcť by k tomu mal aj v rámci agroenviromentu vypracovaný projekt.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/