(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dizajnéri na workshope v Košiciach zužitkujú kovový odpad na umelecké diela
@ Kultúra -> Podujatia     Aug 24 2006 - 15:34 GMT
(TASR) – Kovový odpad z hutníckej spoločnosti U.S.Steel využijú na umeleckú tvorbu účastníci 5. medzinárodného workshopu Kovové inšpirácie - Metal Inspirations 2006, ktorý sa začal v Košiciach.

Zúčastňuje sa na 14 mladých dizajnérov - študentov vysokých škôl s umeleckým zameraním zo Slovenska, Maďarska a Českej republiky, informovala dnes ¼ubomíra Šoltésová z útvaru Vonkajšie vzťahy U.S.Steel.

Workshop organizuje hutnícka spoločnosť v spolupráci s Fakultou umení košickej Technickej univerzity a Stredným odborným učilišťom (SOU) hutníckym v Košiciach - Šaci. Nachádzať inšpiráciu v kove sa talentovaným študentom z rôznych kútov Európy darí od roku 2002, keď projekt pripravili prvýkrát.

Na zrod nepochybne zaujímavých umeleckých prác aj tentoraz poslúžia priestory dielní SOU. Dizajnéri budú pod dohľadom svojich profesorov a majstrov odborného výcviku pracovať na témach Dávame svet do pohybu, Oceľ, ktorá hreje a Bezpečnosť v každodennom živote.

Kovové variácie autori predstavia verejnosti na výstave v Galérii U. S. Steel. Vernisáž budú mať v pondelok 28. augusta o 17.00 hod a výstava potrvá do 3. novembra 2006.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/