(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Nemecká spoločnosť Handtmann vybuduje v Kechneci nový závod
@ Aktuálne -> Región     Nov 08 2006 - 09:31 GMT
(TASR) - Nemecká zlievarenská spoločnosť Handtmann postaví v priemyselnom parku (PP) Kechnec nový závod na výrobu a opracovanie hliníkových odliatkov predovšetkým pre automobilový priemysel.

S nábehom výroby sa ráta v roku 2008, informovali na dnešnej tlačovej konferencii predstavitelia spoločnosti. Investícia bude predstavovať 600 miliónov Sk a v prvej fáze zamestnajú 55 pracovníkov.

Spoločnosť v súčasnosti rokuje so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu a Ministerstvom hospodárstva SR. Po skončení rokovaní spresnia výšku investícií a počet pracovných miest.

Prezident spoločnosti Handtmann Holding GmbH Thomas Handtmann uviedol, že pri hľadaní vhodného partnera alebo využiteľných priemyselných objektov na Slovensku sa napokon rozhodli pre PP Kechnec hlavne preto, že im tu ponúkli vysporiadané pozemky a hotovú infraštruktúru, najmä elektrickú a plynovú prípojku.

Od roku 2005 už existuje spoločnosť Handtmann Slovakia, ktorá nový závod vybuduje. Jeho riaditeľ ¼udovít Luby informoval, že v septembri podpísali s obcou Kechnec zmluvu o kúpe pozemkov s výmerou približne 80 000 štvorcových metrov. Rozhodnutie o výbere sídla v Kechneci bolo podľa neho podmienené aj takými faktormi, ako je blízkosť k početným odberateľom vo východoeurópskom priestore, bohaté skúsenosti ľudí so spracovaním kovov a kovovýrobou, dobrá spolupráca so školami, univerzitami a inými vzdelávacími inštitúciami, ako aj miestnymi úradmi.

Luby spresnil, že v prvej etape postavia výrobnú halu zlievarne s rozlohou približne 7 000 m2. V priebehu roka 2007 budú uvedené do prevádzky tlakové lejacie stroje, ktoré rozšíria moderný strojový park zlievarne Handtmann Metallgusswerke so sídlom v Biberachu.

Zakladateľ firmy Christoph Albert Handtmann položil základný kameň dnešnej podnikateľskej skupiny Handtmann v roku 1873. Tento rodinný podnik dosiahol v roku 2005 s vyše 2 000 zamestnancami obrat 380 miliónov EUR. Skupina sa delí na šesť samostatných podnikateľských odvetví, ktoré v dôsledku ich špecializácie dosahujú vo svojich oblastiach špičkové pozície na medzinárodnom trhu. Dnes už 133-ročná tradícia firmy spolu s moderným vedením je základom ambicióznej expanzívnej stratégie.

Firma A. Handtmann Metallgusswerk GmbH & Co. KG a jej dcérska spoločnosť Handtmann Leichtmetallgießerei Annaberg GmbH, ako najväčšia nemecká zákaznícky orientovaná zlievareň hliníka v rodinnom vlastníctve, vyrába hliníkové komponenty vo všetkých dostupných zliatinách. Aplikovanými postupmi sú tlakové liatie, liatie do kokíl a metóda Lost Foam. Vo vysoko automatizovanom tlakovom liatí sa okrem hliníka spracúva aj materiál budúcnosti, horčík. Tieto metódy liatia sú doplnené rozsiahlym mechanickým obrábaním, ako aj montážou komponentov a systémov. K odberateľom zlievarní patria významné koncerny ako Volkswagen, Daimler Chrysler AG, General Motors a BMW Group.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/