(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Finálový večer pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad bude v SRo
@ Kultúra -> Podujatia     Nov 14 2006 - 16:28 GMT
(TASR) - Spolu 11 spevákov a skupín zo 125 prihlásených sa prebojovalo do finálového večera 22. ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2006. Finále sa uskutoční 18. novembra vo veľkom štúdiu SRo na Moyzesovej ulici v Košiciach.

Hosťom festivalu bude víťaz predchádzajúceho ročníka skupina Good fancy a skupina Stereo s lídrom Andym Ïuricom, víťazom Košického zlatého pokladu 2001.

Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Rádio Regina Košice. Poslaním festivalu je ponúkať priestor na prezentáciu a propagáciu mladých začínajúcich autorov a interpretov, ktorí produkujú pôvodnú, po slovensky spievanú populárnu hudbu. Výkony súťažiacich bude hodnotiť odborná porota, v ktorej okrem iných zasadne textár ¼uboš Zeman, líder skupiny No Name Igor Timko, gitarista Peter Bič a ďalší.

"Je skvelé, že pri príležitosti 80. výročia Slovenského rozhlasu sa festival odohrá v jeho priestoroch. Táto skutočnosť dokazuje, že SRo je nielen vysielateľom, ale aj kultúrno-spoločenskou inštitúciou. Verím, že aj samotní súťažiaci si vychutnajú účinkovanie v štúdiu, v ktorom vzniklo množstvo skvelých hudobných nahrávok a zároveň zažijú neopakovateľnú atmosféru priameho prenosu na vlastnej koži," uviedol riaditeľ festivalu Juraj Hidvéghy.

Celý festivalový večer odvysiela v priamom prenose Rádio Regina.

Víťazi si odnesú finančné ceny a pre absolútneho víťaza je pripravená mimoriadna cena – 5 nahrávacích dní v štúdiu SRo Košice.

Do finále sa prebojovala košická skupina P.M. Soft s Nocturnom, Nataša Dojčáková z Vranova nad Topľou s pesničkou Nežná, Kysučan Rado Moznich s piesňou Príď ku mne, košická formácia Alibi a jej Systém Error, Jaro Závodský zo Senice so skladbou Pokoj v duši, Levočanka Veronika Kopaničáková s piesňou Nech príde, čo môže prísť, novozámocká skupina NO N3 a jej Vietor a dážď, košická kapela Outline s Posledným zo všetkých dní, skupina Millionmill z Považskej Bystrice s pesničkou Nad Zemou, košickí Skivers a ich Suchý ľad a napokon ďalšia košická formácia Smooth Company so skladbou Pestrá.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/