(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kudjáková:Špeciálny súd nemá v kauze BMG a Horizont prekážky nestranne rozhodnúť
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 28 2006 - 16:22 GMT
(TASR) - Na strane sudcov Špeciálneho súdu v Pezinku, ktorí prejednávajú kauzu skrachovaných nebankových subjektov Horizont Slovakia a BMG Invest, nie je podľa hovorkyne súdu Kataríny Kudjákovej prekážka, ktorá by im bránila vo veci nestranne konať a rozhodnúť.

Hovorkyňa tým reagovala na dnešné vyhlásenie obhajcov obžalovaných, podľa ktorých bol počas procesu vo viacerých prípadoch porušený zákon.

Kudjáková zdôraznila, že súd vykonal rozsiahle dokazovanie a vyhlásil ho za skončené. Vypočul vyše 80 svedkov a vykonal množstvo listinných dôkazov.

"Súd vykonal dôkazy, ktoré považoval za potrebné pre rozhodnutie o veci samej. Zo stany obhajoby nie je namieste tvrdiť, že termín skončenia procesu je dôvodom, aby sa v diskusii o existencii Špeciálneho sudu rozhodlo v náš prospech," dodala Kudjáková.

Obhajcovia totiž okrem iného tvrdia, že Špeciálnemu súdu ide v tomto prípade o dokazovanie svojej opodstatnenosti a "to, čo sa tam deje, nemá s právom na zákonný proces nič spoločné".


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/