(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto Košice získalo ratingové hodnotenie od Moodys Investors Service
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Dec 07 2006 - 16:56 GMT
(TASR) - Agentúra Moody¤s Investors Service udelila mestu Košice dlhodobý národný rating v investičnom pásme na úrovni Aa3.sk so stabilným výhľadom.

Hodnotenie mesta, prvé od tejto medzinárodne uznávanej inštitúcie, odovzdal dnes košickému primátorovi Františkovi Knapíkovi riaditeľ agentúry pre strednú a východnú Európu ¼ubomír Dubecký. Vyplýva z neho, že samotná výška dlhu priamo neovplyvňuje ratingové hodnotenie. Dôležitá je schopnosť splácania úverov a záväzkov zo strany hodnoteného mesta, rovnako ako aj trendy jeho ďalšieho rozvoja. V tomto kontexte ratingová agentúra posudzovala nielen ekonomické výsledky mesta Košice, ale aj organizačné opatrenia, ktoré mesto uplatňovalo a uplatňuje.

Rating je ukazovateľ schopnosti daného subjektu plniť svoje záväzky. Začiatočnými písmenami abecedy a ich kombináciou so znamienkami vyjadrujú ratingové agentúry svoje hodnotenia daných subjektov. Najvyššie hodnotenie je Aaa, najnižšie C.

TASR informovala hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/