(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickej Fakultnej nemocnici LP rozširujú ponuku nadštandardných služieb
@ Aktuálne -> Zdravie     Dec 12 2006 - 16:46 GMT
(TASR) - Dve nové nadštandardné izby pre rodičky otvorili dnes na oddelení šestonedelia 2. gynekologicko-pôrodníckej kliniky košickej Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FN LP) na Rastislavovej ulici.

Jedna je chlapčenská a druhá dievčenská, čomu zodpovedá aj farebné riešenie interiéru. "Dve takéto izby už máme od vlaňajška, ale novinkou je, že po pôrode môže spať na izbe spolu s rodičkou aj jej partner," uviedol primár Ladislav Rosocha. Podľa neho veľa oteckov chce byť nielen pri pôrode, ale aj po ňom z psychologických, ale aj iných dôvodov, aby mamičky posilnili a v noci pomohli pri bábätku.

Rosocha informoval, že otvoriť dve nové nadštandardné izby pre rodičky umožnili príjmy z nadštandardných služieb pre pacientky kliniky, ktoré predstavovali doteraz vyše 837 000 korún. Za štvordňový pobyt na nadštandardnej izbe zaplatia 2800 korún. O izby je veľký záujem a ich obsadenosť je doteraz až 90-percentná. "Všetko investujeme do ďalšieho rozvoja kliniky," zdôraznil Rosocha.

Dostupné ceny za nadštandardné služby prekvapili nedávno aj francúzskeho zdravotníckeho odborníka, audítora Remyho Lapeyerea. Pripravuje porovnávaciu štúdiu a navštívil aj košickú FN LP, kde okrem iného ocenil kvalitnú a komplexnú starostlivosť o rodičku a novorodenca. Klinika už získala titul Baby Friendly Hospital.

Nadštandardné izby má nielen 2. pôrodnícka klinika FN LP. Ako informovala jej hovorkyňa Jaroslava Oravcová, v prevádzke sú aj na očnom oddelení a na urologickej, internej, úrazovej, rekonštrukčnej a ďalších klinikách. Nadštandardné izby čoskoro uvedie do prevádzky aj 2. chirurgická klinika, čiastočný nadštandard ponúkajú izby na Klinike fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie FN LP.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/