(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Najväčšie výpadky elektriny eviduje VSE v okolí Ždiaru a Sniny
@ Aktuálne -> Rôzne     Jan 19 2007 - 12:51 GMT
(TASR) - Najväčšie výpadky elektriny na východnom Slovensku spôsobil silný vietor v lokalite Ždiar - Javorina. Padajúce stromy strhli asi 400 metrov elektrického vedenia vysokého napätia, v dôsledku čoho ostalo bez dodávky elektriny vyše 900 odberateľov.

"Poruchy už naši pracovníci odstraňujú a každú hodinu sa zvyšuje počet znovu zapojených odberateľov," potvrdil TASR Boris Peško z odboru Komunikácie Východoslovenskej energetiky (VSE), a. s., Košice. VSE je dodávateľom a distribútorom elektriny na území Košického, Prešovského a časti Banskobystrického kraja.
Druhou väčšou lokalitou zasiahnutou víchricou bola Snina a jej okolie, kde ostalo bez prúdu zhruba 200 odberateľov. Pracovníci VSE aj tam v súčasnosti odstraňujú poruchy.
Energetici evidovali počas noci a nad ránom menšie výpadky aj v okolí Spišskej Novej Vsi a izolovane aj na ostatnom území. VSE zásobuje elektrinou takmer 600 000 zákazníkov v oblasti s rozlohou zhruba 16 000 km2.
Výšku spôsobených škôd ani termín ich úplného odstránenia zatiaľ VSE odhadnúť nevie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/