(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rodičom pomôžu údaje, ktoré zverejnil na internete Krajský školský úrad Košice
@ Aktuálne -> Školstvo     Jan 22 2007 - 12:11 GMT
(TASR) - Pri zápise prvákov, výbere základnej, strednej alebo špeciálnej školy pomôžu rodičom i školákom údaje o viac ako tisícke škôl a školských zariadeniach v Košickom kraji, ktoré na svojej internetovej stránke zverejnil tento mesiac Krajský školský úrad (KŠÚ) - v Košiciach.

Doteraz rodičia získavali tieto informácie najmä prostredníctvom školských metodikov. Teraz sa k nim môžu dostať kedykoľvek v reálnom čase aj z pohodlia domova, ak majú pripojenie na internet, uviedla dnes pre TASR Henrieta Behinová z kancelárie prednostu KŠÚ.
Behinová spresnila, že vyhľadávanie na ich stránke www.ksuke.sk je možné podľa rôznych kritérií - podľa obce, okresu, formy zriaďovateľa, vyučovacích jazykov na škole a podobne. Rodič sa môže "preklikať" ku škole, ktorá mu najlepšie vyhovuje z hľadiska lokalizácie, jej zamerania, zriaďovateľa, možností mimoškolskej činnosti v kluboch, či pôsobenia asistentov pedagóga. Na webovej stránke KŠÚ získajú rodičia a odborná i laická verejnosť aj kontakty na školu, vrátane poštovej adresy, e-mailu, webovej stránky školy, ak si ju zriadila, meno riaditeľa a iné údaje. Údaje budú pravidelne aktualizovať, dodala Behinová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/