(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Počasie spôsobuje problémy energetikom na Spiši a Zemplíne
@ Aktuálne -> Región     Jan 29 2007 - 15:50 GMT
(TASR) - Výkyvy počasia, hlavne silný vietor a sneženie, spôsobili problémy pri zabezpečovaní dodávok elektriny na východnom Slovensku, najmä na Spiši a Zemplíne.

Východoslovenská energetika (VSE), a.s. Košice, eviduje viacero krátkodobých výpadkov elektriny do troch minút, ktoré sa darí priebežne odstraňovať, uviedol dnes pre TASR hovorca VSE Boris Peško. Sú však aj tri väčšie poruchy, na ktorých údržbári distribučnej siete nepretržite pracujú. Počasie ich spôsobilo v lokalite Kežmarok, v Batizovciach v okrese Poprad a v okolí Trebišova.
Peško zatiaľ nespresnil, koľkých odberateľov sa to zatiaľ týka, ani výšku škôd. "Energetici sa sústreďujú na odstránenie porúch a plynulé dodávky elektriny a vyčíslenie škôd bude až ďalším krokom," dodal hovorca VSE.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/