(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hladiny Latorice a Bodrogu dosahujú stále II. stupeň povodňovej aktivity
@ Aktuálne -> Región     Jan 31 2007 - 10:17 GMT
(TASR) - Napriek miernemu poklesu vodných hladín pretrvávajú naďalej na Latorici a Bodrogu druhé stupne povodňovej aktivity.

Hladina Latorice vo Veľkých Kapušanoch klesla v porovnaní s utorkom o 17 centimetrov (cm) a dnes ráno dosahovala 635 cm. Bodrog v Strede nad Bodrogom poklesol o 13 cm na súčasných 717 cm. "Vzhľadom na klesajúcu tendenciu dáme dnes popoludní návrh na odvolanie druhých stupňov povodňovej aktivity na obidvoch vodných tokoch," uviedol pre TASR vedúci odboru prevádzky košického závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku Ondrej Handzok. Dodal, že vodohospodári v snahe dosiahnutia nižšej hladiny Bodrogu znížili vypúšťanie vôd zo Zemplínskej šíravy z 50 na 10 metrov kubických. Hladiny ostatných vodných tokov na východe Slovenska majú ustálený stav.
Zásobný priestor vodných a vodárenských nádrží Zemplínska šírava je naplnený na 82, Domaše na 66, Ružína na 44, Palcmanskej Maše na 75, Bukovca na 87 a Stariny na 92 percent.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/