(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košickom kraji stúpli chrípkové ochorenia o 19 percent, najviac v Košiciach
@ Aktuálne -> Zdravie     Jan 31 2007 - 13:32 GMT
(TASR) - V Košickom kraji sa oproti tretiemu kalendárnemu týždňu zvýšila chorobnosť na chrípku a jej podobné ochorenia o 19 percent. Zatvorených je 22 základných škôl, štyri stredné a tri materské školy, ich počet ale naďalej rastie.

Epidemiológovia evidovali v 4. kalendárnom týždni v kraji 15 230 ochorení, čo predstavuje priemernú chorobnosť 3 334 prípadov na 100 000 obyvateľov. Najvyššia chorobnosť je v Košiciach, kde počet ochorené stúpol o takmer 47 percent. Najnižšia je v okrese Michalovce.
Podľa informácií vedúcej odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach Jany Seligovej najviac postihnutou v kraji je skupina školopovinných detí vo veku od šesť do 14 rokov, ktorá dosahuje 6 849 prípadov na 100 tisíc školákov. Iba v meste Košice ich predstihli vyššou chorobnosťou malé deti predškolského veku.
Epidemiológovia odporúčajú, aby riaditelia škôl zvážili v prípade šíriacej sa epidémie ich zatvorenie minimálne na päť až sedem dní. "Kratší čas sa nám neosvedčil, pretože deti sa vracali do škôl ešte choré alebo nedoliečené a efekt to nemalo," poznamenala Seligová. Predpokladá, že v Košickom kraji sa vysokých počet chrípkových ochorení tento týždeň udrží. Kulminovať by mal v budúcom, respektíve nasledujúcom týždni.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/