(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal:Košičanky chcú získať prvý ruský skalp, do Vologdy špeciálom
@ Aktuálne -> Šport     Jan 31 2007 - 13:33 GMT
(TASR) - Basketbalistky slovenského ženského basketbalového majstra K Cero V.O.D.S. Košice zohrajú vo štvrtok 1. februára o 18.00 na svojej palubovke prvé osemfinálové stretnutie Európskeho pohára FIBA s ruským tímom Čevakata Vologda. Trojnásobný šampión v najvyššej slovenskej súťaži v 19 kolách ešte nestratil ani bod, ale kvality ich pohárového súpera sú nepochybne kvalitatívne úplne iné. Už prvé meranie síl naznačí, ktoré z tímov môže rozmýšľať o postupe. Odvetný duel zohrajú 8.februára.

S výnimkou sezóny 2003/2004 je Vologda od roku 2000 pravidelným účastníkom európskych pohárových súťaží. V tomto ročníku zatiaľ prehrala iba raz v šestnásťfinále s nemeckým BG Dorsten 62:66, ale po domácom víťazstve 76:55 sa stala súperom Košičaniek. Tie odohrali v posledných troch pohárových sezónach osem stretnutí s ruskými družstvami, ale tak ako poltucet duelov s moskovským Dinamom, ako i dva s VBM-SGAU Samara prehrali. Navyše kormidelník Košičaniek Vladimír Karnay tvrdí, že ruská liga je určite najkvalitnejšou v Európe.
"Ešte začiatkom týždňa sme si s tímom pozreli videozáznamy zápasov Vologdy s Dorstenom i Szegedom a zistili, že je silná na každom poste, ale zvlášť pod košom," povedal pre TASR Vladimír Karnay a pokračoval: "Len kvalitná kolektívna hra nám môže napomôcť k úspechu. Nebudem hovoriť o náskoku pred odvetou, ale pochopiteľne radi by sme vyhrali čo najvyšším rozdielom a necestovali na odvetu do Ruska zbytočne. Veľký otáznik však visí nad štartom McCarvillovej, ktorá na utorňajšom večernom tréningu utrpela výron členka na pravej nohe. Ak by nemohla nastúpiť naša sila by výrazne poklesla, lebo práve pod košom je naopak najväčšia sila súpera. Bolo by to pre nás veľmi citeľné oslabenie. Ostatné hráčky sú v poriadku."
Kľúčovými hráčkami Vologdy sú Američanky Johnsonová a Willisová, vysoké Jakovlevová a Kityzinová (obe so 195 cm) i krídelníčka Sokolovská (187). Podľa dostupných informácií Vologda hrá vonku slabšie ako v domácom prostredí, receptom by mohla byť aj rýchla hra. Slovenský majster má na dosah najväčší úspech v histórii klubu, aj preto vďaka sponzorom odletí na odvetu do Ruska z Košíc do Vologdy leteckým špeciálom.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/