(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Útulok pre opustené psy otvoria v sobotu v Košiciach
@ Aktuálne -> Región     Feb 01 2007 - 13:09 GMT
(TASR) - Po trojročnom vytrvalom úsilí sa podarilo občianskemu neziskovému združeniu Únia vzájomnej pomoci psov a ľudí (U.V.P.) zriadiť v Košiciach zatiaľ provizórny útulok pre opustené zvieratá. Zariadenie v košickej lokalite Ludvikov dvor - Haniska otvoria v sobotu 3. februára.

Slávnosť bude spojená s dňom otvorených dverí v útulku v čase od 13.30 do 16.30 h, počas ktorého si budú môcť návštevníci vybrať z viac než 100 opustených psíkov, informovala dnes predsedníčka U.V.P. Dana Tóthová.
Podľa nej sa provizórny útulok podarilo zriadiť vďaka tomu, že mesto okrem niekoľko stotisícovej finančnej dotácie poskytlo do prenájmu pozemok za symbolickú korunu. Z 80 percent však hradila náklady U.V.P. z darov občanov a dvojpercentnej asignačnej dane.
Útulkové provizórium bude slúžiť na preklenutie obdobia, keď Ú.V.P. začne v troch etapách stavať moderné Stredisko vzájomnej pomoci psov a ľudí.
Definitívne riešenie ráta s kapacitou 250 zvierat na ploche tri hektáre. V stredisku bude aj výcvikový priestor pre verejnosť a špeciálnych záchranárskych a asistenčných psov, ako aj terapeutické aktivity. Ráta sa aj so zriadením minifarmy, kde si školáci, podobne ako v zoo, budú môcť pozrieť niektoré úžitkové domáce zvieratká, dodala Tóthová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/